Ingezonden persbericht


Amersfoort, 26 september 2006

Inside Technology levert streaming video bij de ABN AMRO bank in de grootste dealing room van Europa

Inside Technology BV in Amersfoort heeft de opdracht gekregen om de dealing room van de ABN AMRO uit te rusten met streaming video. De dealing room van de ABN AMRO is de grootste in Europa met 750 traders.

De eerder door Inside Technology geleverde streaming video toepassing was gebaseerd op MPEG 1 compressie maar met de nieuwe compressie standaards van MPEG 4 en de snellere desktop PC's kan men betere kwaliteit video over het netwerk sturen met aanzienlijk minder bandbreedte en men een latency van minder dan 300 msec. Door deze lage latency kunnen de traders zonder noemenswaardige vertraging live video beelden zien op alle desktop PC's van meerdere TV kanalen zoals: CNN, Reuter, CNBC, Bloomberg, RTL7 etc .

Net als de dealingrooms van de ING bank en de Van Lanschot bank wordt hier gebruik gemaakt van "dedicated" MPEG 4 encoders van de fabrikant Vbrick. Deze encoders zijn ongevoelig voor PC eigen problemen zoals blauwe schermen, virussen of aanvallen van hackers.

Er wordt bij het streamen van video in de dealing room gebruik gemaakt van het bestaande computer netwerk waarover men video streamt met behulp van Multicast techniek. Met deze techniek wordt van iedere live TV zender slechts één stream op het netwerk gezet en is de netwerk belasting onafhankelijk van het aantal kijkers naar de stream. Bij 5 live TV kanalen is de gebruikte netwerk belasting ruim onder de 5 Mb/sec.

Het door de ABN AMRO gekozen systeem kan nog worden uitgebreid naar een video on demand (VOD) systeem waarmee het mogelijk is om live video op te nemen en dit op een later tijdstip beschikbaar te maken voor zowel het interne computer netwerk als voor het internet.

Inside Technology heeft uitgebreide kennis en ervaring van streaming video technieken en heeft reeds IPTV systemen geleverd aan meerdere banken, financiele instellingen, de groot zakelijke markt alsmede in het onderwijs.

Einde bericht

Wilt u aanvullende informatie over dit artikel neem dan even kontakt op met:

R.G.A.C. Schothorst

Inside Technology BV

Fortranweg7
3821 BK Amersfoort
tel: 033-4558524
fax : 033-4558310
Internet: http://www.inside.nl
E-mail: info@inside.nl


---- --