CDDP werkt hard voor de kieswet


DEN HAAG, 20060927 -- Een politieke partij heeft 570 ondersteuningsverklaringen nodig om in ieder van de 19 kieskringen in Nederland mee te mogen doen met de komende verkiezingen. De Continue Directe Democratie Partij (CDDP) is ook druk bezig om voldoende mensen bereid te vinden om deze verklaringen af te geven op het gemeentehuis en daarbij te voldoen aan de eisen van de kieswet.

De lijstrekker Rob Verboom vertelt: "Momenteel zitten we op 31% van de minimaal benodigde 570 ondersteuningsverklaringen. We zijn dus al goed op weg, maar we hebben er nog veel meer nodig. Veel tijd rest ons niet meer om dit te realiseren. Vandaar dat we familie, vrienden, collega's en andere bekenden vragen om ook een ondersteuningsverklaring af te geven voor de CDDP. In iedere kieskring moeten minimaal 30 ondersteuningsverklaringen worden afgegeven, anders kan niemand in die kieskring 22 november op de CDDP stemmen."

Alle nieuwe partijen zijn druk bezig om aan de formele vereisten van de kiesraad te voldoen zodat ze mee kunnen doen aan de verkiezingen. Pastors van EenNL noemt de regeling middeleeuws, Rob Verboom is laconieker. "Als je niet eens 570 handtekeningen kan verzamelen door Nederland heen, hoe verwacht je dan ooit 65.000 stemmen te krijgen op 22 november?"

De vereisten aan een nieuwe partij zijn groot. In de week voor de dag van de kandidaatstelling, tussen 3 en 10 oktober, moeten minimaal 570 personen naar het gemeentehuis gaan met een speciaal formulier. "Als je in Groningen maar 29 ondersteuningsverklaringen hebt, dan kan niemand in de provincie Groningen op de CDDP stemmen, dat zou erg jammer zijn."

De CDDP is een politieke tussenpartij zonder politiek inhoudelijke standpunten die op basis van het directe democratie principe werkt. Een partij die de burger ontlast en er tevens voor zorgt dat men kan kiezen en blijven kiezen. Een partij waarin de volksvertegenwoordigers precies stemmen wat de CDDP leden willen. De CDDP is geen echte politieke partij met standpunten, daar zijn er al genoeg van. De CDDP vertegenwoordigt een andere vorm van democratie, eentje van meebeslissen.

Website: www.CDDP.nl





Continue Directe Democratie Partij