Ingezonden persbericht


NS zet kinderen weer aan het werk met een spannend spoorzoekspel.

NS is in het kader van haar campagne Tijd voor Lezen hoofdsponsor van de Kinderboekenweek. Daarom laat NS ieder jaar speciaal voor de Kinderboekenweek een spannend en educatief spel ontwikkelen voor kinderen van groep 6 en 7 van het basisonderwijs. Met het spel wil NS op een speelse, interactieve en multimediale wijze kinderen stimuleren om te lezen en hun sociale vaardigheden te vergroten. Vorig jaar werd het spel genomineerd voor een SpinAward. Het spel werd toen door maar liefst 3500 klassen gespeeld.

Dossier Dierentuin staat garant voor zeven dagen `spoorzoekkoorts' in de klas. Tijdens dit spannende, multimediale spel leren kinderen samenwerken en ontwikkelen ze hun inzicht, creativiteit en inventiviteit. Bovendien worden ze gestimuleerd om te lezen en komen ze heel wat over dieren te weten. Het thema van het spel sluit aan bij het motto van de Kinderboekenweek "De leeuw is los! -boeken over dieren". De kinderen worden per brief benaderd door Eva, een treinconductrice met wat dierlijke trekjes. Ze heeft het zesde zintuig waardoor ze dieren begrijpt. Eva is erachter gekomen dat er iets verschrikkelijks staat te gebeuren in de Dierentuin en ze vraagt de kinderen haar te helpen om dit te voorkomen. De kinderen lossen haar vragen op met behulp van boeken, een door Eva getekende kaart van de Dierentuin, geluidsfragmenten op de voicemailbox van Eva en bewijsstukken op de website van het dierendetectivebureau van Simon Strenkhaar.

Voorbeeldvragen voor de kinderen
van Eva's bonnenboekje:

Website van Bureau Speur Website van Bureau Speur
- Pootafdrukdatabase - Diereninformatie

Website van Bureau Speur Website van Bureau Speur
- SMS applicatie - Directory van Eva

Voor het oplossen van het mysterie hebben kinderen boeken nodig en daarnaast speciaal voor het spel ontwikkelde media.

Een `secretarisvogel' brengt de kinderen iedere dag een brief waarin Eva beschrijft wat ze de dag ervoor in de Dierentuin heeft meegemaakt. In haar bonnenboekje schrijft ze de vragen op die de kinderen moeten oplossen.

Op de website van dierendetective Simon Strenkhaar (www.bureauspeur.nl) vinden de kinderen belangrijke diereninformatie en Eva's dossiermap met bewijsstukken.

Op de voicemailbox van Eva horen de kinderen geluidsfragmenten van dieren die op hun manier aanwijzingen proberen te geven.

Er is een docentensite (www.docentenhandleiding.nl) ontwikkeld met meer informatie over het spel,
de doelstellingen en de resultaten.

Colofon en contact

Opdrachtgever: NS/Tijd voor Lezen

Concept, copy & art: Keesie

Webbouw & webhosting: Lync

Mede mogelijk gemaakt door/met dank aan: CPNB

Voor meer persinformatie
Van Keep & Partners
Tel. 0297 - 564749
Email: diane@vankeep.nl


---- --