Gemeente Zwolle
Meedenken over de toekomstige Kamperpoort

Datum uitgave: 09/22/2006

Wat maakt het voor u fijn om thuis te komen in de Kamperpoort? Waarom woont u er graag? En wat is voor u belangrijk om in de Kamperpoort te wonen? Wat is de identiteit van de wijk? Wat bepaalt het gezicht, de sfeer? Wie zijn de mensen die er wonen? En hoe zou dit in de toekomst moeten zijn: hetzelfde, of mag het best een beetje anders?

Met deze vragen hebben de partijen, die samen aan de herstructurering van de Kamperpoort werken, bewoners van de Kamperpoort en potentiële bewoners uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van de wijk.

Kamperpoorters konden op donderdag 14 september in een opvallende bus stappen die door hun wijk reed.
Zij reageerden enthousiast op de uitnodiging om mee te denken en er ontstonden levendige gesprekken in de bus en elders, aan de hand van de beelden die aan de deelnemers werden voorgelegd. Al snel bleek dat Kamperpoort een levendige en vooral gezellige wijk is om te wonen. Een bewoner: "Kamperpoort moet gewoon hetzelfde blijven: een buurt waar het gezellig is, die veilig is voor kinderen en waar je altijd een babbeltje met iemand kunt maken." En over de toekomstige wijk: "Ze moeten Kamperpoort respecteren. Het moet een buurt blijven waar iedereen zich thuis voelt, jong en oud. En er moet genoeg plek zijn voor de kinderen, een mooie speeltuin of een voetbalveld."
Op woensdag 27 september hebben de bewoners nog een tweede kans op deelname, wanneer de bus - tussen ongeveer 15.30 uur en 21.30 uur - opnieuw de wijk in komt.

Voor mensen die niet in de Kamperpoort wonen, maar er in de toekomst misschien wél zouden willen gaan wonen, worden op dinsdag 26 en donderdag 28 september bijeenkomsten in het wijkcentrum (Hoogstraat 86) georganiseerd van 19.30 tot 21.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor nog aanmelden via emailadres mel.kuenen@zwolle.nl.

De partijen die aan de herstructurering van Kamperpoort werken (de Stichting Kamperpoorters, deltaWonen, SWZ, Openbaar Belang, Multi Vastgoed, BPF Bouwinvest en de gemeente Zwolle)willen graag weten hoe er over de wijk gedacht wordt en hoe de sfeer er over tien jaar zou moeten zijn. Om daar een beter beeld van te krijgen is met medewerking van bureau Vermeulen/Total Identity een traject ingezet om de huidige en toekomstige identiteit van de Kamperpoort te bepalen. Dit bureau heeft een methode ontwikkeld om aan de hand van zorgvuldig geselecteerde beelden uitspraken/discussie te ontlokken over zowel de bestaande als gewenste identiteit van een gebied, en past deze in de diverse sessies toe op de Kamperpoort.

Bron: afdeling Communicatie