Gemeente Voorschoten

Persberichten - Sluitende begroting met ruimte voor nieuwe initiatieven
Uitgebracht op: woensdag 27 september 2006

Het Voorschotense college van Burgemeester en Wethouders presenteert een structureel sluitende programmabegroting voor de periode 2007-2010, ínclusief ruimte voor nieuwe initiatieven. In de programmabegroting staan de plannen voor de komende vier jaar met daarbij de financiële onderbouwing. Alle voorgestelde acties uit het coalitieprogramma Sprankelend en Betrokken zijn erin verwerkt.

De gemeenteraad krijgt een evenwichtige meerjarenbegroting voorgelegd, die voortbouwt op de goede financiële basis die in de afgelopen jaren is gelegd. De gemeente is erin geslaagd de lasten voor de burger stabiel te houden. Dit voorjaar werd nog een lastenstijging van 2% in de OZB voorzien. Deze is echter teruggebracht naar 1,75%, het inflatiepercentage.

Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) wil in de nieuwe periode veel in beweging zetten, rekening houdend met de middelen die daarvoor ter beschikking staan. De gemeente staat daarbij steeds een solide financieel beleid, goede publieke dienstverlening en een open bestuurscultuur voor. Ook is B&W er met grote inspanning in geslaagd om rekening te houden met een substantiële reservering in het kader van nadere besluitvorming in de regio over het investeringsprogramma van de regio Holland Rijnland.

De begroting is gebaseerd op de programmas uit het coalitieakkoord Sprankelend en Betrokken. Per programma wordt beschreven welke prestaties de komende jaren worden geleverd en welke maatschappelijke effecten ermee worden beoogd. Binnen de budgetten kan niet alleen het bestaand beleid worden voortgezet, maar is ook ruimte voor nieuwe initiatieven uit het coalitieprogramma.

De gemeenteraad behandelt de programmabegroting in zijn vergadering van dinsdag 7 november.

Meer informatie:
Afdeling Communicatie
Anita de Bruijn
Telefoon: (071) 5600 637