Gemeente Vlaardingen


Negen jongeren onwel tijdens feest
25 september 2006
Tijdens een Afterschool feest in een horecagelegenheid aan de Koningin Wilhelminahaven zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 jongeren onwel geworden.

De jongeren, in leeftijd variërend tussen de 14 en 18 jaar oud zijn ter observatie overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis. Eén daarvan verbleef zondag nog in het ziekenhuis.

Onderzoek naar schuimkanon
Tijdens het feest waarbij gebruik werd gemaakt van een schuimkanon werden acht jongeren onwel. Politiepersoneel ontruimde de horecagelegenheid. Dit gebeurde in overleg met de eigenaar, de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR) en de brandweer.

Door personeel van de afdeling Forensische Opsporing (voorheen Technische Recherche) van de politie is een onderzoek ingesteld naar het schuimkanon.

Oorzaak nog onduidelijk
Er is nog niet vast komen te staan waardoor de jongeren onwel werden. Een combinatie van diverse factoren waaronder warmte, drukte, alcohol en het schuimkanon wordt niet uitgesloten.

Ook klachten?
Jongeren die de party hebben bezocht en alsnog klachten krijgen, worden geadviseerd contact op te nemen met hun huisarts of de centrale huisartsenpost (010 - 249 39 39).