Gemeente Hoogeveen

1. Geluidsverslagen raad Hoogeveen op internet (27.09.2006) 2. College stimuleert onderlinge betrokkenheid Hoogeveen (26.09.2006) 3. Hoogleraren spreken over sociale toekomst (26.09.2006)
Afzender: College B&W

Geluidsverslagen raad Hoogeveen op internet

Op de website van de gemeente Hoogeveen kunnen voortaan de verslagen van de raadsavonden worden beluisterd. De bijeenkomsten van de gemeenteraad worden digitaal opgenomen en âgestructureerdâ. Dat laatste wil zeggen dat de websitebezoeker eenvoudig het onderwerp kan aanklikken waarin hij of zij geïnteresseerd is. Binnen het agendapunt kunnen alle sprekers apart worden beluisterd.

De gemeente Hoogeveen volgt met de invoering van geluidsverslagen een landelijke ontwikkeling. De stand van de techniek en het feit dat vrijwel iedere internetgebruiker geluidsboxen en afspeelprogrammaâs op de computer heeft, maken deze ontwikkeling mogelijk. Doel van de nieuwe service is verbetering van de dienstverlening.

Schriftelijk

Uitgebreide schriftelijke notulen van raads- en commissievergadering stonden altijd al op de website van Hoogeveen. Dat blijft ook zo. Wellicht zullen in de toekomst de notulen in beknoptere vorm worden gepubliceerd. Maar dan nog worden de belangrijke, grote onderwerpen in de uitgebreide vorm gepubliceerd.

De gemeente neemt de vergaderingen zelf op en geeft de structuur aan. Het bedrijf Notubiz in Utrecht neemt de technische verwerking voor zijn rekening. De teksten en geluidsfragmenten worden op een server van dit bedrijf gezet. De bezoeker wordt vanaf de Hoogeveense website vanzelf doorgelinkt naar de server van Notubiz.

Binnen drie dagen

Nu staat alleen nog het geluidsverslag van de raadsavond van 7 september 2006 op de website van Hoogeveen. In de loop van volgende week komt daar het verslag van de raadsavond van 21 september 2006 bij. Notubiz kan binnen drie dagen nadat de gemeente de geluidsopnamen heeft geleverd de verslagen op internet zetten.

Surf naar www.hoogeveen.nl en klik op de banner Geluidsverslagen Raadsavonden. De geluidsbestanden zijn ook te bereiken door vanaf de homepage te kiezen voor Gemeentehuis > Raad & Bestuur > Gemeenteraad > Geluidsverslagen of www.hoogeveen.nl/geluidsverslagenraad.