Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 27 september 2006

Automobilist met rijontzegging aangehouden

BREDA: Aan de Teteringsedijk hebben surveillerende agenten dinsdagavond een 40-jarige inwoner van Breda aangehouden. De automobilist reed in zijn auto over de Teteringsedijk, terwijl zijn rijbewijs tot september volgend jaar was ingetrokken. Na verhoor is de Bredanaar heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt agressieve man aan

BREDA: Dinsdagavond is na een korte achtervolging op de Emmastraat een 29-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bedreigde rond 21:45 uur aan het Kasteelplein een 33-jarige inwoonster van Breda. Na een alarmerend telefoontje aan haar vriend schoot deze zijn vriendin te hulp. Toen het tweetal de Bredanaar aansprak op zijn gedrag kreeg de 42-jarige man uit Oosterhout een klap in zijn gezicht, waarna hij op de grond viel en meerdere keren werd getrapt. Een
beveiligingsmedewerker kwam het tweetal te hulp. Agenten konden de man, die er te voet vandoor was gegaan in de richting van het station op de Emmastraat aanhouden en hebben hem overgebracht naar het bureau. De man kon tijdens verhoor geen duidelijk reden aangeven voor zijn agressieve gedrag. Het tweetal heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal aangehouden voor diefstal koperleidingen

ZEVENBERGEN: In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie aan de Provincaleweg 306 twee inwoners van Bergen op Zoom aangehouden. Agenten zagen bij een routinecontrole koperen buizen op de achterbank van hun auto liggen. Bij een nader onderzoek in de kofferbak bleek deze vol te liggen met nog meer buizen. Het tweetal verklaarde dat zij het koper gevonden hadden aan de Pastoor van Kessellaan. Het bouwbedrijf dat ter plaatse bezig is met werkzaamheden heeft aangifte gedaan van de diefstal van koperen leidingen. De Bergenaren zijn voor verder onderzoek ingesloten. De leidingen zijn in beslag genomen.

Dronken automobilist aangehouden

ETTEN-LEUR: Aan de Rijksweg A58 heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 43-jarige inwoonster van Oudenbosch aangehouden. Surveillerende agenten zagen de vrouw rond 02:10 uur slingerend over de snelweg heen rijden. De vrouw bleek met een slok op achter het stuur te zitten van haar auto. Op het bureau blies zij een waarde van 660 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximum limiet is. Na verhoor is zij met een rijverbod van 9 uur heengezonden. De politie heeft het rijbewijs van de Oudenbosche ingevorderd.

Diefstal auto

BREDA: In de nacht van dinsdag op woensdag is aan het Laagerf een personenauto gestolen. De blauwe Mazda 323 stond geparkeerd op het parkeerterrein. Het kenteken van de auto is RX-20-TJ. De politie heeft het voertuig internationaal gesignaleerd.

Politiekantoor Mijkenbroek opent haar deuren op Landelijke Politiedag

BREDA: Op zaterdag 14 oktober 2005 wordt in Nederland de landelijke politiedag georganiseerd. Op allerlei manieren presenteert de politie zich. Ook het district Breda doet mee aan de landelijke politiedag. Op en rond het politiekantoor aan de Mijkenbroek in Breda is op 14 oktober 2006 van 10:00 uur tot 16:00 uur een open dag georganiseerd. Het belooft weer een leuke en interessante dag te worden. Dus noteer maar vast in de agenda.

De landelijke politiedag is een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de veelzijdigheid van de werkzaamheden van de politie. Het district Breda werkt graag mee aan dit evenement om de burgers te laten zien hoe de politie, in dit veel omvattend gebied, met partners samenwerkt aan een veilig en leefbaar district.

Samen verantwoordelijk

De politie kan niet zonder de hulp van de burger en daarom staat de burger op deze open dag centraal. Natuurlijk werkt de politie ook samen met andere organisaties. Ook zij presenteren zich op deze open dag. Onder andere Brandweer, Bureau Slachtofferhulp, Bureau Halt, GHOR, Openbaar Ministerie en het Veiligheidshuis, 3VO, Koninklijke Marechaussee, Gemeente Breda met o.a hondenwachters en Vertizontaal geven acte de presence.

Demonstraties

Rondom het bureau zijn informatiestands ingericht. Het is mogelijk verschillende politievoertuigen te bekijken. Vanzelfsprekend zijn er de gewone politieauto's, maar er is ook een ME-voertuig en een arrestantenbus. Het is leuk om te kijken naar diverse demonstraties. Verspreidt over de dag laten de hondengeleiders van het district Breda zien hoe een boef gevangen wordt door een politiehond. De bikers vertonen regelmatig hoe zij met behulp van hun mountainbike kunnen optreden in moeilijke situaties. Een tabakshond van de douane laat zien hoe enthousiast hij op zoek gaat naar verstopte tabakswaren. Ook kunnen ouders hun kinderen in en op allerlei voertuigen filmen of fotograferen. Het VHT (Verkeershandhavingsteam) is aanwezig en geeft uitleg over verkeerszaken. Natuurlijk mogen wijkagenten niet ontbreken op deze dag.

Op de website www.politiedag.nl vindt u meer informatie over alle open dagen die in het kader van de politiedag georganiseerd worden.

Auteur: Henk Snepvangers