Gemeente Aalten


27-09-2006
Installaties in alle soorten en maten bij Ottevanger Machinefabrieken B.V.

Op dinsdag 19 september jl. heeft het college een bedrijfsbezoek gebracht aan het bedrijf Ottevanger Machinefabrieken B.V. in Aalten. Onder het genot van een kopje koffie of thee, werd door de twee heren van Ottevanger Machinefabrieken B.V. in een presentatie verteld hoe het bedrijf tot stand is gekomen, wat het doet en wat de toekomstplannen van het bedrijf zijn.

Ottevanger Machinefabrieken b.v. werd in 1909 door Dirk Ottevanger te Moerkapelle opgericht en was van oorsprong een reparatiewerkplaats voor windmolens. In productiebedrijven te Aalten en Moerkapelle ontwerpen en produceren zij de installaties met behulp van de modernste technieken. Ottevanger Machinefabrieken B.V. is één van de toonaangevende Europese bedrijven, welke gespecialiseerd zijn in ontwerp en bouw van machines en installaties voor de graanverwerkende en mengvoederindustrie. Machines die dus gebruikt worden bij de productie van voedingsmiddelen voor mens en dier.

In de ontvangstruimte waren foto's te zien van de verschillende projecten die het bedrijf uit heeft gevoerd en lopend projecten. Ottevanger heeft installatie gebouwd in bijvoorbeeld Rusland, Ierland, Duitsland en vele andere landen. Na de presentatie was het college natuurlijk zeer benieuwd naar hoe het bedrijf er uit ziet, dus werd er een rondje gemaakt door het bedrijf.

Hier werd aan het college duidelijk dat Ottevanger een grote verscheidenheid aan producten aflevert, van gigantische installaties, tot zeer mobiele installaties die met vrachtwagens vervoerd kunnen worden. Na de rondleiding wordt er nog even nagepraat over wat het college gezien heeft. Het college is blij met zo'n internationaal opererend onderneming in de gemeente Aalten.