Interprovinciaal Overleg (IPO)


Provincies.nl: het initiatief

woensdag 27 september 2006

De provincie als motor*
Het motto van het IPO-jaarcongres 2006 is: het provinciale initiatief, de provincie als motor van regionale ontwikkeling. Het IPO gaf een boekje uit met een serie goede voorbeelden van provinciale activiteiten. Aansluitend in Provincies.nl vijf thema-artikelen die het werk van het middenbestuur evenzeer onderstrepen.

Jubileum Provincies.nl
Het eerste nummer van Provincies.nl verscheen september 2001. Ter gelegenheid van dit jubileum een artikel over vijf jaargangen. De provincies blijken een aanzienlijke ontwikkeling te hebben doorgemaakt. Ze zijn professioneler geworden. Ook het IPO-magazine zelf is er een stuk beter op geworden.

Middenbestuur
Er is in de volgende kabinetsperiode een heldere Haagse visie nodig op het totale middenbestuur, inclusief dat in de Randstad. Meent IPO-voorzitter Jan Franssen. De provincies zelf vormen paradoxaal genoeg een risico.

Verkiezingen
Op 22 november vinden weer verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer. Het IPO analyseert en amendeert de verkiezingsprogramma's. Hoe oordelen de 'grote drie' over met name de positie van de provincies, nu en in de toekomst?

Prinsjesdag
Het kabinet Balkenende IV presenteerde zijn begroting 2007. Kunnen de provincies ermee uit de voeten? Provincies.nl analyseerde de reactie van het IPO.

Minister Remkes
De minister van BZK blikt in een persoonlijke bijdrage vooruit op de toekomstige rol van de provincies. Dat nieuwe middenbestuur mag niet een soort spekkoek worden van aan elkaar geplakte lagen met stroop ertussen.

Meer informatie bij Frans Collignon
Telefoonnummer (070) 888 1236