Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district oosterhout (27-09-2006)

OOSTERHOUT NB, 27 september 2006

Politie houdt agressieve vrouw aan

WAALWIJK: Dinsdagmiddag 26 september omstreeks 14.45 uur heeft de politie, in haar woning een 54-jarige vrouw aangehouden. De vrouw had s ochtends een ruit van haar eigen woning ingegooid. Later de ochtend kreeg de politie een melding dat de vrouw opnieuw vernielingen aanbracht in haar woning. De politie arriveerde bij de woning en vorderde de vrouw open te doen. De agenten zagen de vrouw in de woning lopen met een groot mes en een hamer. Met de hamer vernielde zij haar meubilair. Vervolgens bedreigde zij de agenten, die voor het raam stonden, met het mes. Hierna kwam zij de galerij oplopen en maakte slaande bewegingen met de hamer richting de agenten. Tevens gooide zij met huisraad van het balkon naar beneden en naar de agenten. De agenten waarschuwden de vrouw en moesten uiteindelijk pepperspray gebruiken om de vrouw onder controle te krijgen. Ze is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar een crisisdienst van de GGZ is ingeschakeld. De vrouw is vervolgens opgenomen in een zorginstelling.

Mannen aangehouden voor het illegaal inzamelen van kleding

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft dinsdag 26 september rond 10.20 uur in de Haven twee 54-jarige Tilburgers aangehouden. De mannen haalden zakken kleding bij mensen thuis op, zonder dat ze daar een vergunning voor hadden gekregen van de gemeente Geertruidenberg. Sterker nog: het duo was door de gemeente schriftelijk in kennis gesteld dat hen het ophalen van kleding expliciet verboden werd. Ze hadden namelijk een vergunning aangevraagd, die geweigerd was. De Tilburgers zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar ze een verklaring hebben afgelegd. De inmiddels opgehaalde kleding is door de politie in beslag genomen.

Winkeldiefje aangehouden

MADE: Een 16-jarig meisje uit Lage Zwaluwe is dinsdagmiddag 26-september in een drogisterij in de Nieuwstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Het meisje wilde de winkel verlaten zonder een mascara af te rekenen. Toen zij de alarmpoortjes passeerden, gingen deze af. Het meisje is aangehouden en meegnomen naar het bureau waar zij een verklaring heeft afgelegd. Ze is doorverwezen naar bureau HALT.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur in de Sint Antoniusstraat een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn 15 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel.

Ook woensdagochtend heeft de politie tussen 08.15 uur en 09.30 uur een verkeerscontrole gehouden in de Slotlaan. Dit in verband met het veilig naar school fietsen van de jeugd. Er zijn 11 bekeuringen uitgeschreven. Eén keer voor het door rood fietsen en tien keer voor het fietsen over het trottoir.

Man aangehouden voor bedreiging

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdag 27 september rond 13.00 uur in de woning van zijn vriendin een 36-jarige Oosterhouter aangehouden. De man bedreigde die ochtend twee medewerkers van de gemeente toen zij de woonsituatie zijn vriendin controleerden. Dit vanwege de aanvraag voor een uitkering. De man wond zich op over de controle en uitte ernstige verbale bedreigingen tegen de controleurs. Zij deden aangifte, waarna de politie de verdachte arresteerde en meenam naar het politiebureau. Daar heeft hij een verklaring afgelegd en is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Einde berichtgeving.

Auteur: Jeroen Steenmeijer en Ilse Matthijsen