Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district tilburg

TILBURG, 27 september 2006

Wegpiraat aangehouden na inrijden op wijkagent

TILBURG Gistermiddag tegen 17.30 uur, hebben agenten op de Korvelseweg een 23 jarige Tilburger aangehouden voor poging doodslag. De man reed als bestuurder op een motor over de Korvelseweg te Tilburg. Deze motor was niet verzekerd en niet voorzien van kentekenplaten. Hij kwam uit de richting van de Schouwburgring en reed via de Korvelseweg richting het Korvelplein. De Korvelseweg is wegens wegwerkzaamheden tijdelijk een eenrichtingsweg. De motorrijder reed op zijn achterwiel in tegengestelde richting. Een 33 jarige wijkagent, die op dat moment belast was met beveiligingswerk, gaf de motorrijder een stopteken. Hieraan gaf de verdachte geen gehoor. Hij stuurde uit en reed met zijn motor tegen de wijkagent. Ten gevolge van deze aanrijding kwamen beide partijen ten val. De motor van de verdachte schoof door en raakte een geparkeerd staande auto. De verdachte prbeerde na de aanrijding te voet weg te vluchtten. Agenten die getuige waren van de aanrijding konden hem na enkele meters aanhouden. De wijkagent liep ten gevolge van de aanrijding kneuzingen en schaafwonden op.

Politie houdt jonge vrouw aan na winkeldiefstal

TILBURG Op het Wagnerplein te Tilburg hebben agenten, gisteren rond 18.00 uur een 17 jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had in het winkelcentrum uit een drogisterij diverse verzorgingsartikelen weggenomen. Toen ze de winkel verliet trad het alarm in werking. Een beveiligingsmedewerker droeg haar over aan de politie. Tijdens de fouillering op het bureau bleek de vrouw nog enkele artikelen bij zich te hebben die van diefstal afkomstig waren.

Politie onderzoekt overval op videotheek

TILBURG De politie is met het opnemen van een aangifte gestart met een onderzoek naar aanleiding van een overval op een videotheek. Gisteravond rond 20.45 uur liep een man de videotheek aan het Roelof Kranenburgplein binnen. Op dat moment was alleen een 18 jarige medewerkster in de zaak aanwezig. De man liep op de toonbank af, sprak de medewerkster aan en vroeg geld. Omdat het personeelslid niet direct reageerde pakte de man haar mobieltje, deed een greep in de kassa en vertrok.

Politie houdt drie mannen aan voor openlijke geweldpleging

TILBURG De politie heeft vanmorgen, rond 03.15 uur, drie mannen, van 21, 22 en 32 jaar, afkomstig uit Tilburg aangehouden voor openlijke geweldpleging. De Tilburgers, medewerkers van een eetgelegenheid, gevestigd in de Juliana van Stolbergstraat, hadden kort voor de aanhoudingen ruzie gekregen met drie aanwezige klanten. Deze klanten gedroegen zich in het etablissement enigszins baldadig. Dit gedrag werd niet gewaardeerd door betreffende personeelsleden die dat kenbaar maakten door het drietal te mishandelen. Een van de slachtoffers, een 22 jarige vrouw uit Utrecht deed aangifte.

Drugsdealer aangehouden

TILBURG De politie heeft vanmiddag op de Ringbaan Zuid een 39 jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor het dealen van drugs. Agenten die een controle instelden in de wijk Noordhoek zagen de vrouw rondrijden. Meerdere keren werd de ze aangesproken door druggebruikers. Twee van deze gebruikers werden na contact met haar gecontroleerd. Deze gebruikers bleken in bezit te zijn van een beperkte hoeveelheid harddrugs. Hierop werd de vrouw aangehouden. In een van haar zakken troffen de agenten een pakje aan met daarin vermoedelijk harddrugs. Het pakje werd in beslag genomen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

TILBURG - De politie heeft gistermiddag, samen met de partners, op de Korvelseweg te Tilburg een vol in bedrijf zijnde hennepkwekerij geruimd. De kwekerij was gesitueerd in een loods achter een winkelpand. In een ruimte troffen de agenten 220 hennepplanten aan. In een andere ruimte trof de politie een compleet ingerichte kwekerij aan die vermoedelijk al geoogst was. Kwekerijen zijn vaak erg gevaarlijk. De stroom wordt dikwijls illegaal en ondeskundig afgetapt, waardoor brand kan ontstaan. Bovendien levert een kwekerij vaak stankoverlast was. Ook criminele activiteiten worden steeds vaker gelinkt aan het hebben van hennepkwekerijen.

Auteur: Desiree Brabers