Gemeente Geertruidenberg


Kinderopvang voor iedereen betaalbaar


Op maandag 25 september overhandigden wethouder Antoon van den Enden en de werkgroep kinderopvang het eerste exemplaar van het informatieboekje Kinderopvang Geertruidenberg aan de verloskundigenpraktijk De Morian in de personen van Ingrid Damen, Yvonne Bakker, Merlijn de Boer. De verloskundigen waren er erg blij mee.

Andere positie gemeente

Wethouder Van den Enden gaf in zijn speech aan dat met het invoeren van de wet Kinderopvang de gemeente een andere positie gekregen heeft. De gemeente mag namelijk geen financiële ondersteuning meer bieden aan kinderopvanginstellingen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders doen besluiten om samen met de kinderopvanginstellingen te kijken of er mogelijkheden zijn om de kinderopvangorganisaties op een andere manier te ondersteunen.

Werkgroep

De gemeente en de zeven kinderopvanginstellingen hebben de handen ineen geslagen en in het voorjaar 2006 is een werkgroep geformuleerd. De werkgroep is aan de slag gegaan met de opdracht de ouders te informeren over kinderopvang. Dit heeft geresulteerd in een informatieboekje kinderopvang.

Alle vormen van kinderopvang

Wethouder Van den Enden: In de volksmond wordt vaak geroepen dat kinderopvang erg duur is; met deze informatie willen wij juist aantonen dat kinderopvang voor iedereen betaalbaar is. Wij willen de ouders daarnaast informeren over de mogelijkheden van kinderopvang in onze gemeente. In totaal zijn er in de gemeente Geertruidenberg zeven kinderopvanginstellingen gevestigd, te weten kinderdagverblijf Rikkie, kinderdagverblijf Het Bergje, gastouderbureau De Beverburcht, kinderopvang Dolfijn, buitenschoolse opvang Villa Fiësta (Trema), kinderdagverblijf t Parapluutje en kinderdagverblijf t Parasolletje. Alle vormen van kinderopvang (gastouderopvang, dagopvang en buitenschoolse opvang) worden geboden. In het tweede deel van het informatieboekje presenteren de bedrijven zich, zodat ouders een goede keuze kunnen maken voor de opvang van hun kinderen. Van den Enden: Graag bedank ik alle kinderopvanginstellingen voor de samenwerking. Op een positieve en prettige manier is er de afgelopen maanden gewerkt aan dit product.

Informatie

Het informatieboekje kinderopvang gemeente Geertruidenberg is te downloaden van deze site (zie onderaan deze pagina) of op te halen bij het gemeentehuis. Daarnaast is het boekje te verkrijgen bij de verloskundigenpraktijk of de kinderopvanginstellingen. De komende maanden zal er via posters, de media, gemeentepagina en de website verschillende malen aandacht worden gevraagd voor kinderopvang.
* kinderopvangboekje .pdf