Glennis Grace en Esther Hart beleven musicaldebuut in The Wiz

Van den ende theaterproducties
http://www.musicals.nl

Amsterdam, 27 september 2006

GLENNIS GRACE EN ESTHER HART BELEVEN MUSICALDEBUUT IN THE WIZ

Glennis Grace en Esther Hart maken volgende maand hun musicaldebuut als Glinda in de musical The Wiz. Zij delen als alternates deze rol met hoofdrolspeelster Mathilde Santing. The Wiz is een feestelijke feelgood musical over doorzettingsvermogen en het geloof in jezelf. Dit is de boodschap die de goede fee Glinda expliciet meegeeft aan Dorothy, de hoofdpersoon uit de musical.The Wiz, die exclusief te zien is in het Beatrix Theater Utrecht, ging 9 september jl. in première.

Glennis Grace en Esther Hart hebben beiden naam gemaakt met een internationale zangcarrière. Tevens vertegenwoordigden beide zangeressen Nederland bij het Eurovisie Songfestival; Esther Hart in 2003 met het nummer 'One More Night' en Glennis Grace in 2005 met het nummer 'My Impossible Dream'.

Esther Hart bracht na het songfestival haar solo album Straight From The Hart uit. Ze deed vorig seizoen haar eerste theaterervaring op met een hoofdrol in de theatertour Queen in Concert (begeleid door het orkest van de Koninklijke Landmacht). Glennis Grace, die in 1994 de finale van de Soundmixshow won, bracht in 2003 haar album Secrets Of My Soul uit met o.a. de single-hits 'Always On My Mind', 'Absolutely Not' en 'A Moment Like This'.

De Nederlandse versie van de The Wiz is gebaseerd op het oorspronkelijke Amerikaanse verhaal The Wizard of Oz uit 1900. The Wiz, die in 1975 voor het laatst op Broadway in première ging, ontving maar liefst zeven Tony Awards. De swingende feelgoodmusical, o.a. bekend van de wereldhits 'A Brand New Day', 'Ease On The Down The Road', vertelt het spannende en ontroerende verhaal van Dorothy (Nurlaila Karim) op zoek naar innerlijke kracht. Het is Glinda, de goede fee uit het Zuiden, die haar erop wijst dat ze dit zal vinden zodra ze in zichzelf gelooft.

Naast Mathilde Santing, Glennis Grace en Esther Hart worden de hoofdrollen vertolkt door Nurlaila Karim, Danny de Munk, Jerrel Houtsnee, Jeroen Phaff, Danny Yanga, Marjolijn Touw, Sophia Wezer en Jamai Loman (alternate Vogelverschrikker), Charly Luske (alternate The Wiz) en Peter Rijnbeek (alternate Laffe Leeuw).


Noot voor de redactie/