Gemeente Geertruidenberg


Zwerfafval ruim je op!


De gemeente Geertruidenberg heeft voor groep 6/7 een ochtend georganiseerd met het thema Zwerfafval.

s Morgens kregen de leerlingen, na een uitleg op school, een rondleiding op de milieustraat in Geertruidenberg. Ze hebben daar ontzettend veel soorten afval gezien en geleerd dat je je afval goed moet scheiden. s Middags hebben ze, samen met Wethouder Laurijssen (milieu) en Wethouder Van den Enden (onderwijs), een uur zwerfafval opgeruimd in de gemeente. Ze hebben 7 volle vuilniszakken verzameld, met daarin wel 61 blikjes, maar ook veel flesjes, papiertjes, doosjes en zelfs een parasol! Ook vond een kind nog een te-koop-bord van een makelaar in de struiken. Aan het eind van de dag kregen alle leerlingen nog een mini-kliko als presentje. Het was een hele leerzame en interessante dag! Lees de opmerkingen hieronder maar.

Afval scheiden

Ik vond het leuk dat we een rondleiding kregen bij de stortplaats. We hebben geleerd dat je heel veel moet scheiden met vuil. We gaan ook nog vuil opruimen, dat moet, want heel veel mensen gooien blikjes, peuken, flesjes gewoon op de grond en daarom gaan we opruimen. We gaan bij het veldje en de sloot en bij de supermarkt. Dus we moeten nog heel veel doen!
(Hein)

Iets wat je niet meer nodig hebt

We hebben het vandaag over afval gehad. Afval is eigenlijk iets wat je niet meer nodig hebt, bijvoorbeeld een lege fles of een leeg blikje. Dit is allemaal afval. De meeste mensen gooien hun eigen afval gewoon op straat. Dit is niet goed; daardoor zie je soms ook dode eenden langs een vijver. Dit komt door de vieze blikjes. Als eenden daarvan iets inslikken kunnen ze dood gaan en daarom gaan we afval opruimen.

(Eef)

Containers

We gingen op de fiets naar de zwerfafvaldag. We gingen bijna langs alle containers. De meneer vertelde over elke container en hoe het zat met de gemeente. Hij liet ons ook dingen vasthouden en dan vertelt hij er wat over. Als je vragen had, mocht je deze ook stellen. We gingen ook even in de brandweerkazerne kijken.

(Marijn)

Leuk om binnen te kijken

Ik vond het wel heel leuk. Ik vond het leuk dat de man veel vertelde over afval. We hebben erg veel geleerd over afval. Het was erg leuk dat we binnen mochten kijken. We zagen veel oude troep zoals: lampen, fietsen, televisies, stoelen en noem maar op. Het was alleen niet zo leuk dat het nog regende. Verder was het erg leuk!

(Gwen)

Veel informatie

Ik vond het vanochtend best leuk. Hij heeft ons veel informatie gegeven over afval en zwerfafval. Ik vond de meneer leuk en aardig. De meneer was ook grappig vooral tegen Roel met die buis. Hij tikte Roel tegen zijn hoofd. Ik heb er heel veel van geleerd. We mochten ook in de afvalbakken kijken. We mochten ook bij de papierbakken en de GFT- bakken kijken. Ik vond het heel erg leuk.

(Joey)

Veel geleerd

Het was super leuk om in de milieustraat te zijn. De man die bij ons uitleg gaf, kon dat heel goed. Van die man mochten we ook bijna alles. We hebben ook veel geleerd. Er lag in de bakken heel veel rommel maar ook leuke spullen.

(Evelien)