Gemeente Wijk bij Duurstede

Open Monumentendag een groot FEEST

Bedankt vrijwilligers, sponsors en eigenaren van monumenten

Het voor de Open Dag 2006 gekozen thema FEEST is volledig uitgekomen. Schoolkinderen brachten op kasteel Duurstede weer een kleurrijk schouwspel over David van Bourgondië en zijn hofhouding ten tonele. Door een overvloed aan zonneschijn werden zowel de toeschouwers als het toneelpalet feestelijk in de schijnwerpers gezet. Feestelijk waren ook de activiteiten op de Markt. Het Shantykoor Rijn en Lek vertolkte daar uit volle borst het "Wykse lied" en toneelvereniging Toverdo gaf blijk van haar soms mystieke vertelkunst. Ook Boudewijn Hansen, de Wijkse Troubadour, mengde zich zingend tussen het toegestroomde publiek.

Naast deze spelende, zingende en vertellende kunstenaars trokken ook de opengestelde monumenten veel bekijks. Zo kregen de molens, opgetuigd met volle zeilen en vlaggen, de volle aandacht, was er veel belangstelling voor de tentoonstelling in de Grote Kerk aan de Markt en stroomde er veel nieuwsgierig publiek naar de opengestelde particuliere woningen. Hun nieuwsgierigheid werd in grote mate beloond en eigenaren toonden zich als ware gastheren en gastvrouwen met het schenken van koffie en thee!

Het geeft een bijzonder gevoel dat we terug kunt blikken op zo'n FEESTELIJKE Open Dag, waarop veel mensen, en van alle leeftijden, hebben kunnen genieten van ons cultuurhistorisch erfgoed en van al hetgeen daaromheen was georganiseerd. Het comité bedankt langs deze weg alle vrijwilligers, sponsors en eigenaren van de monumenten die aan deze dag hebben meegewerkt.

Namens het comité Open Monumentendag Wijk bij Duurstede, A.C. Houtsma, voorzitter.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB