Wereld Natuur Fonds Nederland

Persuitnodiging Wereld Natuur Fonds

13 september 2006

WNF ZET MET NACHT VAN DE NATUUR NIEUWE KLIMAATOPLOSSINGEN IN SCHIJNWERPERS

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) organiseert op donderdag 28 september samen met Forum 2020 de Nacht van de Natuur. Deze conferentie staat geheel en al in het teken van klimaatverandering en duurzame energie. Met de Nacht van de Natuur willen het WNF en Forum 2020 bedrijfsleven, overheden en beslissers inspireren en oproepen om werk te maken van de ontwikkeling van schone technologie in de strijd tegen klimaatverandering. Klimaatverandering is een van de belangrijkste bedreigingen voor de natuur wereldwijd. Daarom is de ontwikkeling van duurzame oplossingen cruciaal.U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Nacht van de Natuur.

De conferentie kent een middag- en avonddeel en bestaat uit een afwisselende combinatie van debat, lezingen, nieuwsmomenten en een expositie waarop de laatste innovaties op het gebied van schone technologie zijn te zien. De Nacht van de Natuur vindt plaats tegen het decor van het nieuwe gebouw van het WNF in Zeist, het eerste CO2-emissievrije gebouw in Europa.

Interessante momenten in het programma zijn:


* Lezing door de vooraanstaande klimaatdeskundige Robert W.Corell, voorzitter Arctic Climate Impact Assessment.


* Rondleiding - speciaal voor journalisten - door het energiezuinige en CO2-emissievrije gebouw van WNF samen met Architectenbureau RAU (aanvang 17 uur).


* Debat over duurzaam ondernemen 'Niche of mainstream?' met onder meer Unilever-topman Anthony Burgmans.


* Expositie met nieuwe uitvindingen op gebied van onder meer zonne-energie en schone auto's. Jonge verslaggevers van kinderpersbureau Cybersoek vertellen aan de congresgangers wat zij cool vinden.


* Vooraankondiging klimaatcampagne WNF in samenwerking met twee nieuwe partners.

Het complete programma, informatie over de sprekers en achtergrondfilmpjes zijn te vinden op www.wnf.nl/nachtvandenatuur

///////////////////

Journalisten worden verzocht zich rechtstreeks aan te melden bij Unit Persvoorlichting, niet op de website.

Bel voor algemene informatie over Nacht van de Natuur en over WNF-gebouw:

Clarisse Buma, hoofd persvoorlichting Wereld Natuur Fonds, 030-6937374, 06-21548657, cbuma@wwf.nl.

Bel voor meer informatie over vooraankondiging klimaatcampagne WNF met:

Esther Naber, persvoorlichter Wereld Natuur Fonds, 030-6937832, 06-29535947, enaber@wwf.nl

Kijk voor meer informatie over Forum 2020 op: www.forum2020.nl

Het WNF is gevestigd aan de Driebergseweg 10 in Zeist op 15 min lopen van station Zeist/Driebergen. Tijdens de conferentie is er geen gelegenheid tot parkeren op het terrein. Parkeren is mogelijk bij de openbare parkeerplaats bij Slot Zeist en bij het station. Vanaf beide locaties rijden pendelbusjes naar het WNF.


-
Wereld Natuur Fonds
Driebergseweg 10
3708 JB Zeist