Stadsdeel Amsterdam-Noord

Gratis openluchtvoorstelling Langer Licht

Het stadsdeel Amsterdam-Noord bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. Donderdag 28 september wordt daarom de filmvoorstelling Langer Licht van David Lammers in de open lucht vertoond.

Film Langer Licht in openluchtbioscoop Buikslotermeerplein

Deze film is geheel opgenomen in Noord en een feest van herkenning voor alle Noorderlingen. De voorstelling is op het marktterrein van het Buikslotermeerplein van 20.30 uur tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

Langer Licht speelt zich af temidden van de multiculturele smeltkroes Amsterdam-Noord. Alle figuranten komen uit het stadsdeel. De film gaat over de relatie tussen een vader en een zoon. Vader Lucien runt een boksschool. Daar geeft hij zijn leerlingen alle aandacht, maar thuis heeft hij moeite met het opvoeden van zijn vijftienjarige zoon Mitchell. Hij probeert zijn zoon met harde hand onder controle te krijgen. Als Mitchell zijn vader confronteert met zijn gedrag, loopt de situatie uit de hand. Voordat Lucien weer terug kan keren naar zijn zoon, moet hij eerst zijn eigen gedrag onder ogen zien. Een magnifiek filmdebuut van David Lammers met indrukwekkende beelden.

Stadsdeel Amsterdam-Noord zorgt voor een paar honderd klapstoeltjes, maar neem voor alle zekerheid zelf ook een klapstoeltje mee. Er kan eveneens gebruik gemaakt worden van de terrassen van de horeca, maar daar kan het gebruik van een consumptie verplicht zijn.

Bij slecht weer wordt de voorstelling afgelast. Op 28 september vanaf 17.00 uur is op deze website te lezen of de voorstelling doorgaat.

De vertoning wordt mede mogelijk gemaakt door A-film en de Stichting Openlucht bioscoop, die de filmprojectie verzorgt.