Gemeente Sneek


Scootmobiel verkeersdag

Op donderdag 28 september houdt de gemeente Sneek in samenwerking met Timpaan Welzijn 'De Poort', Stichting Bevordering Verkeerseducatie, 3VO, instructeurs van de rijschoolvereniging Kring B 14 Zuidwest Friesland, firma Ligtvoet uit Veldhoven en de scootmobielclub Sneek een verkeersdag voor scootmobiel rijders.

De dag start om 8.30 uur met een ontbijt bij 'De Poort', Oud Kerkhof 11 te Sneek.

Om 9.30 uur is er een theorieles waarbij aan de hand van dia's de nieuwste regels in het verkeer worden uitgelegd. Daarna gaat men in groepjes uiteen om de ogen en oren te testen, een behendigheidsparcours te rijden en met instructeurs gaat u een rondje door de stad om het geleerde in praktijk te brengen. De rijinstructeurs zullen u gevaarlijke punten wijzen in de stad, ze letten op uw rijtechniek, reactiesnelheid en waarnemingsvermogen. U krijgt na afloop adviezen mee over de manier waarop u met uw eventuele zwakkere punten kunt omgaan om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen.

Dit alles is geen examen, maar bedoeld om u op een plezierige en veilige manier aan het verkeer te laten deelnemen. De deelname is gratis, wel vragen we u zich op te geven. Dit kan telefonisch of schriftelijk vanaf 4 tot 20 september bij 'De Poort' .

Opgave en/of informatie bij:
Timpaan Welzijn 'De Poort', Oud Kerkhof 11 , 8601 EE Sneek, tel. 414162.
Mail adres: r.niezink@stprofiel.nl
Om 13.30 uur start de scootmobiel club vanaf 'De Poort' voor een gezellig tochtje waarbij er onderweg voor eigen rekening een kopje koffie wordt gedronken.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 28-8-2006