Donderdag 28 september: Ajax-Senegal

Oxfam novib
http://www.novib.nl/

Hoogtepunt van de actieweek Penalty against Poverty met speciale gasten Gaston Starreveld en Jan Douwe Kroeske

Den Haag, 25 september 2006 - Komende donderdag 28 september vindt het hoogtepunt plaats van de actieweek Penalty against Poverty van Oxfam Novib. Op het sportcomplex met de symbolische naam, De Toekomst, naast de Arena zullen de getalenteerde voetballers van Ajax en Senegal tegen elkaar ten strijde gaan. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Iedereen is welkom vanaf 15.30 uur en de toegang is gratis.

De speciale sportverslaggever van deze middag is Gaston Starreveld, ambassadeur van de Nationale Postcodeloterij. Hij heeft samen met Jan Douwe Kroeske Senegal bezocht in maart van dit jaar. Beiden maakten daar al kennis met de voetballers die deze middag in actie komen. Van de reis is een documentaire gemaakt.

De wedstrijd belooft erg spannend te worden want voor de Senegalese voetballers is dit dé kans om het publiek te laten zien welke talenten ze allemaal in huis hebben. Naast het bekijken van deze multiculturele wedstrijd, staat er voor het publiek ook nog penalty schieten op het programma en interviews van Gaston met Jan Douwe Kroeske en Oxfam Novib-directeur Sylvia Borren. Verder wordt de tweede helft van de wedstrijd keihard ingeluid met een groot fluitconcert tegen armoede.

Met de actie Penalty against Poverty vraagt Oxfam Novib aandacht voor de succesvolle aanpak van armoedebestrijding door haar partnerorganisatie Acapes in Senegal. Acapes gebruikt sport als onderdeel van het onderwijsprogramma, en met succes. Van 24 tot en met 29 september is een team van getalenteerde Senegalese voetballers in Nederland. Onder het thema Penalty against Poverty wordt er stevig gevoetbald én de schouders gezet onder armoedebestrijding.

De Nationale Postcode Loterij heeft Penalty against Poverty mede mogelijk gemaakt. Sinds 1990 steunt deze organisatie het werk van Oxfam Novib. Uit de Extra Trekking 2004 heeft de Postcode Loterij E 1,9 miljoen ter beschikking gesteld aan Oxfam Novib, voor de bouw van 12 nieuwe onderwijscentra in Senegal, waaraan inmiddels hard wordt gewerkt. De Postcode Loterij wil met deze bijdrage het belang onderstrepen van directe hulp en onderwijs voor jongeren in Senegal.

U bent van harte welkom bij deze wedstrijd. Donderdag 28 september, sportcomplex De Toekomst (naast de Amsterdam Arena), Amsterdam, vanaf 15.30 uur.


Noot voor de redactie,