Politieberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 28-09-2006

Rijden onder invloed

HOOGLAND- Op donderdagochtend werden verschillende automobilisten aangehouden omdat ze onder invloed van alcohol in een auto reden.

Omstreeks 02.20 uur werd de 25-jarige man uit Hoogland gecontroleerd op de Bunschoterstraat. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies op het politiebureau 545 ug/l.

10 Minuten later werd een 55-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd op de Vermeerstraat. De man had teveel gedronken en blies op het politiebureau 340 ug/l.

Een half uur later werd een 40-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden. Hij werd gecontroleerd op de Gasthuislaan en ook hij bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 385 ug/l.

Omstreeks 04.30 werd de 4e automobilist aangehouden voor het rijden met een glaasje op. Een 23-jarige vrouw uit Amersfoort had teveel gedronken en blies op het bureau 645 ug/l.

Tegen de alcoholrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Bijna bestolen

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een vrouw bijna slachtoffer van een beroving. Omstreeks 16.00 uur fietste een 50-jarige vrouw uit Amersfoort over de Stadsring. Op een gegeven moment kwam een scooterrijder naast haar rijden en de bestuurder rukte een tas uit de fietstas van de vrouw. Door de ruk raakte de vrouw uit onbalans en de zij kwam ten val en vervolgens reed de scooterrijder over haar heen. De onfortuinlijke scooterrijder stond vervolgens weer op en reed zonder buit weg. De vrouw liep door de val een pijnlijke schouder op. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Op roverspad

AMESFOORT- Op woensdagmiddag werden 3 winkeldieven aangehouden. Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat drie personen verdwenen waren uit een winkel aan de Utrechtsestraat met net gestolen goederen.

Een beveiliger van de winkel had een man in de winkel gezien die hij 2 weken eerder in een ander filiaal had aangehouden voor winkeldiefstal. De man en zijn twee vrienden werden in de gaten gehouden en gingen op een gegeven moment er vandoor met 4 spijkerbroeken. De mannen, 26, 26 en 29 jaar oud afkomstig uit Polen, werden aangehouden en gesloten voor verhoor. De mannen hadden kennelijk van stelen hun beroep gemaakt. In hun auto lagen magneet ringen om tags los te maken en werd een geprepareerde tas aangetroffen.

Kaartenacties Nieuwland 25 september - 13 oktober verkeersproject 'I love mijn kind'

AMERSFOORT 27 september. Van maandag 25 september tot en met vrijdag 13 oktober worden er bij drie basisscholen uit Nieuwland door leerlingen van deze scholen groene en gele kaarten uitgedeeld bij verkeersovertredingen en juist verkeersgedrag.

Deze actie maakt deel uit van het project I love mijn kind: een samenwerkingsproject tussen de gemeente Amersfoort, politie Amersfoort, drie basisscholen de Border, de Malelande, de Wonderboom en kinderdagverblijf Plons. Dit project heeft als doel het bevorderen van de verkeersveiligheid rondom de schoolgebouwen, met name tijdens breng- en haaltijden.

De groene en gele kaarten worden uitgedeeld door kinderen van groep 7 en 8, onder begeleiding van leerkrachten, ouders en politie. Zij zullen de kaarten uitdelen rondom de haal- en brengtijden. Kinderen houden het aantal en het soort overtredingen bij op een turfformulier.

In dit kader vonden ook al andere acties plaats, waaronder een verkeersles voor kinderen van groep 6 en deelname aan de nationale dag Op voeten en fietsen naar school. Op donderdag 19 oktober zal er een schoolzone (15 km zone) worden geplaatst bij de drie basisscholen.