Gemeente Hilversum

Aanpassing horecabeleid

27 september 2006
Enige vorm van horeca-uitbreiding moet ook mogelijk zijn buiten het centrum van Hilversum. Daarom wil het college van burgemeester en wethouders het horecabeleid op een aantal punten aanpassen. Het huidige horecabeleid, vastgesteld in 1998, gaat uit van concentratie van de horeca in het 'centrumgebied', de 'restaurantzone' en het 'kernwinkelgebied'.

Het college wil nu ook ondergeschikte horeca (waarbij horeca niet de hoofdfunctie is) mogelijk maken in een aantal verzorgingshuizen (woondienstencentra), op het mediapark, in beperkte mate op industrieterreinen, bij bezoekerscentra, het filmtheater en een nieuw te vestigen bioscoop.

Het college sluit hiermee aan op bestaande ontwikkelingen. Ook wordt het mogelijk om in een beperkt aantal winkels een horeca- hoekje (coffeecorner o.i.d.) te maken. Voorts wil het college op het Oosterspoorplein een horecavoorziening mogelijk maken. Dit voorstel is in nauw overleg met Koninklijke Horeca Nederland (KHN), KHN, afdeling Hilversum, de STRO en de Kamer van Koophandel tot stand gekomen. Volgend jaar wil het college gaan onderzoeken of op de wat langere termijn aanpassing van het integraal horecabeleid wenselijk is.

De ontwerpnota heeft gedurende 6 weken voor inspraak ter inzage gelegen. Op de ontwerpnota zijn 7 zienswijzen ingekomen, welke zijn betrokken in de besluitvorming.
Het college legt de nota voor advies voor aan de raadscommissie bestuur.
Dit zal besproken worden in de vergadering van de commissie bestuur op 12 oktober 2006.