Gemeente Haaksbergen

Tekenwedstrijd voor kinderen

De gemeente houdt een tekenwedstrijd voor alle kinderen tot en met twaalf jaar in Haaksbergen. Het onderwerp is: Haaksbergen hondenpoepvrij. Kinderen kunnen hierover een tekening maken. Tot en met 10 oktober kunnen ze die inleveren bij de receptie in het gemeentehuis. Op de achterkant van de tekening moeten ze hun naam, leeftijd en adres schrijven.

Het onderwerp van de tekenwedstrijd heeft alles te maken met de maatregelen die de gemeente in de afgelopen periode heeft genomen om overlast van hondenpoep in Haaksbergen te kunnen voorkomen. Begin september ontvingen alle hondenbezitters een brief van de gemeente met een folder over alle maatregelen en afspraken. In de loop van september werden op vele tientallen plekken speciale hondenpoepbakken geplaatst en werden plaatsen aangegeven waar honden kunnen worden uitgelaten of even los kunnen lopen. Tot en met het eind van de maand september kon elke hondenbezitter in het gemeentehuis gratis een hondenpoepschepje. Als een hond zn behoefte doet op een plek waar dat eigenlijk niet mag, kan de hondenbezitter de hondenpoep gemakkelijk opruimen.

Door al die afspraken en maatregelen hoeft niemand in Haaksbergen voortaan meer last te hebben van hondenpoep. Ook kinderen hoeven niet meer het risico te lopen op een speelveldje in een hondendrol te stappen.