Gemeente Bernheze


Centrumplan Nistelrode

Stand van zaken

Voor het centrumplan Nistelrode hebben we voor een iets andere inspraakprocedure gekozen dan gebruikelijk. We hebben de belanghebbenden vooraf meer betrokken, zodat verder in het proces een soepelere procedure kan worden doorlopen.
Het is gebruikelijk om het voorontwerp bestemmingsplan zes weken ter inzage te leggen en tijdens een inspraakavond het plan te presenteren. Een vaak gehoorde opmerking is dat bezwaarmakers vier tot vijf keer hetzelfde verhaal op papier moeten zetten. Door nu op een andere manier de inspraak te organiseren, proberen wij dit te beperken.

Twee inspraakvonden
We hebben twee inspraakavonden georganiseerd, waarbij wij belangstellenden persoonlijk hebben geïnformeerd en waar nodig geholpen met het indienen van een reactie. Op 22 juni 2006 vond de eerste inloop/inspraakavond plaats. Tijdens deze avond kon iedereen kennis nemen van het plan en een inspraakreactie indienen. Als mensen daar behoefte aan hadden, konden medewerkers van de gemeente hen daarbij helpen. De aanwezigen ontvingen begin juli een verslag van de inspraakreacties met -waar mogelijk- een reactie van de gemeente met uitleg over het voorontwerp bestemmingsplan.

Ter inzage
Voor degene die deze avond niet aanwezig kon zijn, lag het voorontwerp vanaf 19 juni 2006 gedurende één week ter inzage in het gemeentehuis en de bibliotheek in Nistelrode. Het gehele plan is daarnaast vanaf begin juni tot en met september op internet geplaatst zodat iedereen het plan kon bekijken. In augustus/september heeft het voorontwerp nogmaals ter inzage gelegen, voor een periode van 6 weken. De tweede inspraakavond is gehouden op 20 september 2006. Tijdens deze avond hebben we antwoord en uitleg gegeven op de eerder ingebrachte reacties en de aanpassingen die we in het voorontwerp hadden aangebracht. De aanwezigen op 20 september 2006 konden ook weer op het aangepaste voorontwerp reageren.

Zorgvuldige voorlichting
Met de uitgebreide voorlichting tijdens deze twee avonden gaan wij ervan uit, dat iedereen die dat wilde, zijn zegje heeft kunnen doen over het centrumplan.

Vervolg
De volgende stap is, dat het college van burgemeester en wethouders, de reacties in overweging nemend, een definitief standpunt inneemt. Eind dit jaar gaan we de commissie raadplegen en daarmee is de inspraakprocedure afgesloten. Begin 2007 zullen we het ontwerp bestemmingsplan ter inzage leggen. Dit publiceren we uiteraard, zoals gebruikelijk, in de Bernhezer.

feed