Politie Gelderland-Zuid

Beginnend bestuurder aangehouden

Druten, 28-09-2006 o Het rijgedrag van een automobilist, naar later bleek een 21-jarige man uit Druten, viel agenten die surveilleerden op de Parkweg dusdanig op dat zij de man staande hielden voor een blaastest. De 21-jarige, een beginnend bestuurder, bleek teveel te hebben gedronken en is aangehouden.

De bestuurder blies 265 ug/l bij de ademanlysetest, hoger dan de wettelijk toegestane limiet voor deze categorie bestuurders. De Drutenaar kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De strengere alcohollimiet geldt voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist díe groep een hoge kans heeft op een ongeluk.

Sinds 1 januari 2006 geldt voor beginnend bestuurders strengere regelgeving. Deze automobilisten mogen al bij 95 ug/l (0,2 promille) niet meer achter het stuur kruipen. Meer informatie hierover vindt u in het Dossier 0,2 promille (beginnend bestuurder).

Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Daarom controleert de politie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer. (08)