Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 28-09-2006

Getuigenoproep na brandstichting
RODEN In de nacht van zaterdag op zondag brak omstreeks 03.30 uur brand uit in een boerderij aan de Brink in Roden. De bewoners, waaronder twee kinderen, konden gelukkig tijdig de woning verlaten omdat de brand door een politieman ontdekt werd. Agenten konden daarop tijdig de bewoners waarschuwen om het pand te verlaten. De politie gaat na onderzoek nu uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen. De boerderij ligt tegenover enkele horecapanden en er was die nacht veel publiek op straat in verband met de feestelijkheden in Roden. De kans op informatie van getuigen is daarmee dan ook aanzienlijk. Getuigen kunnen bellen met het nummer 0900 8844. (06-182658)

Ongeval met letsel
EMMEN Woensdagavond vond een aanrijding plaats tussen twee autos op de kruising Rondweg met de Phileas Foggstraat. Een 21-jarige vrouw uit Musselkanaal reed vanaf de Phileas Foggstraat de kruising op nadat zij groen licht had gekregen. Daarna kwam zij in botsing met de 46-jarige bestuurder uit het Duitse Langenhagen. Vermoedelijk heeft deze bestuurder het rode verkeerslicht genegeerd. Na de aanrijding raakte de vrouw bekneld en werd zij door medewerkers van de brandweer uit de auto bevrijd. Met onbekend letsel werd zij naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Bij de Duitse bestuurder werd een alcoholpromillage gemeten van 1,2. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (06-183882)

Politie betrapt bestuurder onverzekerde auto
KLAZIENAVEEN Woensdagmiddag zagen agenten een 36-jarige man uit Klazienaveen over de Brugstraat rijden. De auto was niet verzekerd en de bestuurder droeg geen autogordel. De auto is in beslag genomen. (06-183844)

Agenten vinden alarmpistool
MEPPEL Woensdagavond controleerden agenten een 20-jarige bestuurder uit Wanneperveen toen hij over de Zomerdijk reed. De man droeg geen gordel waarvoor hij een bekeuring kreeg. In het dashboardkastje zagen de agenten een wapen liggen dat een alarmpistool bleek te zijn, geschikt gemaakt voor het afschieten van vuurwerk. De bestuurder deed afstand van het wapen dat in beslag genomen werd. (06-183887)

Man aangehouden na bedreiging
COEVORDEN - De politie in Hoorn heeft donderdag op verzoek van Politie Drenthe een 53-jarige man uit Hoorn aangehouden. De man heeft schriftelijke bedreigingen geuit aan het ministerie van Algemene Zaken. In de brief dreigde de man om de aangelegde infrastructuur bij het Europark in Coevorden op te blazen. De politie is een onderzoek gestart (06-183682)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 36 12 80.