AutoRai

Mitsubishi introduceert Grandis InSport

(9/28/2006)
Mitsubishi breidt het gamma van de ruime en futuristische Grandis uit met de versie InSport. Deze uitvoering is voorzien van een serie in het oog springende extraâs, waardoor de auto nog dynamischer voor de dag komt. De koper betaalt daarvoor een meerprijs van slechts 1.400 euro, wat een voordeel betekent van 1.100 euro. De Mitsubishi Grandis valt direct op door zijn voorkomen. Achter het ranke silhouet van een sportieve stationwagen schuilt een interieur met de ruimte van een volwassen MPV. Een succesfactor waardoor de Grandis van meet af aan goede verkoopresultaten boekt.

De nu gelanceerde opvallende InSport onderstreept de sportieve kwaliteiten van de Grandis. Aan de buitenzijde is deze versie direct te herkennen aan de fraaie lichtmetalen 17-inch velgen, een chromen uitlaatsierstuk en roofrails. De voorspoiler, sideskirts, de achterklep en de handgrepen zijn getooid met aluminium accenten.

Het interieur sluit fraai bij dat sportief getinte uiterlijk aan. Dat blijkt wel uit het met leer beklede stuurwiel en de met leer afgewerkte versnellingspookknop, de aluminium instaplijsten, de sportpedalen en de aluminium portiergrepen.

Parkeersensoren
Van huis uit heeft de Mitsubishi Grandis een complete uitrusting. Bij de InSport zijn daaraan nog parkeersensoren aan de achterzijde toegevoegd. Kenmerkend voor elke Grandis is het bijzonder slimme Hide & Seat-systeem. Met een simpele beweging zijn de beide stoelen van de derde zitrij in enkele seconden weg te klappen, waardoor een vlakke laadvloer ontstaat. In een handomdraai ontstaat dus een forse laadruimte, zonder dat daarvoor stoelen uit de auto hoeven te worden genomen.

Het rijgedrag van de Grandis InSport sluit aan bij het strakke, dynamische uiterlijk. De wegligging staat op hoog, sportief niveau door een verfijnd onderstel met rondom onafhankelijke wielophanging. De unieke systemen MASC (Mitsubishi Active Stability Control) en MATC (Mitsubishi Active Traction Control) grijpen in bij al te overmoedig rijgedrag. Dat is wel zoân veilig idee, vooral op natte en/of gladde wegen. De veiligheid is ermee gediend, net als met de al standaard in elke Grandis aanwezige ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling) en Brake Assist (noodstopbekrachtiging). Verder heeft de Grandis ter bescherming van de inzittenden nog zes airbags en ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes.

Alle extraâs op de Grandis InSport vertegenwoordigen een waarde van ⬠2.500,-. De meerprijs van de InSport bedraagt echter slechts â¬
1.400,-, waarmee het voordeel voor de consument uitkomt op maar liefst ⬠1.100,-.

De Grandis 2.4 InSport met de 165 pk (121 kW) benzinemotor is leverbaar vanaf ⬠32.799,-. Voor de Grandis 2.0 DI-D InSport met 136 pk (100 kW) direct ingespoten dieselmotor geldt een prijs vanaf ⬠37.299,-.