BedrijfsautoRAI

Scania Nederland levert 400.000ste truck af

(9/28/2006)
Onlangs werd de 400.000ste bij Scania Nederland geproduceerde truck afgeleverd aan importeur SCANIA Beers B.V. De officiële handeling wordt verricht door algemeen directeur Evert Halvarsson die het voertuig overhandigde aan Anders Grundströmer, Managing Director van SCANIA Beers B.V. Deze overhandigde op zijn beurt de sleutels aan de heer Sjang Emons, directeur van de Emons Group Holding. Voor Emons betekende dit de 500^ste Scania in het wagenpark. In 1964 liep de eerste in Nederland geproduceerde truck van de lijn en 22 jaar later, in 1988 was het de beurt aan de 100.000ste hier geproduceerde truck. De vraag naar Scania vrachtwagens bleef groeien, waardoor al in 1996 een verdubbeling van dat aantal werd bereikt. In 8 jaar tijd werden 100.000 trucks geproduceerd. De populariteit van het Scania-merk is dermate groot dat 10 jaar na de levering van de 200.000ste truck opnieuw een verdubbeling in de productie-aantallen is bereikt.

Emons
De Emons Group Holding bestaat uit vier bedrijven met logistieke centra in Nederland, België, Polen en Tsjechië en heeft 60 jaar ervaring in de transportindustrie. De bedrijven zijn actief in vier verschillende transportsegmenten, te weten Emons Cargo voor internationaal dubbellaadtransport, Te Winkel & Oomes voor chemical warehousing & distributie, Van Huët voor glaslogistiek- & transport en Emons Recycling Logistics voor recyclinglogistiek. Emons is al jarenlang een klant van Scania. Het bedrijf heeft bovendien niet alleen vele trucks van Scania op de nationale en internationale wegen rijden, maar neemt de wagens af via een âfull operational leaseâ programma. Dit houdt in dat Emons zich niet hoeft bezig te houden met bijvoorbeeld reparatie, onderhoud en financiering van de wagens. Dit is in het geheel uitbesteed aan Scania. Ook de nieuwe voertuigen zijn aangeschaft via het full operational lease concept.

De 500^e Scania van Emons is een R 420 LA4X2 supervolume trekker, voorzien van de 420 pk/309 kW sterke EURO 5 motor, Highline cabine en Opticruise, het computergestuurde schakelsysteem van Scania. Met de extra laag uitgevoerde trekker kunnen de volume-opleggers van Emons moeiteloos getransporteerd worden. Ook is de truck zeer compleet opgebouwd met door Emons gewenste extra uitrusting. âDeze 500^e Scania bevestigt het vertrouwen dat wij hebben in het bedrijfâ, aldus de heer S. Emons, directeur van de Emons Group Holding. âWaar wij in geïnteresseerd zijn, is een lage kilometerkostprijs en Scania maakt deze mogelijk. Met de nieuwe trucks kunnen wij internationaal nog verder groeien.â