Politie Gelderland-Zuid

Trilplaat gestolen: verdachte aangehouden

Druten, 28-09-2006 o De politie kreeg woensdagmiddag een melding dat er langs de Waalbandijk mogelijk een diefstal zou hebben plaatsgevonden waarbij de dader(s) met een bestelbus zou(den) zijn weggereden. De melder zag dat er iets ingeladen werd in het busje dat vervolgens wegreed. De politie ging in de omgeving op zoek naar de bestelbus.

Agenten troffen in Boven-Leeuwen de desbetreffende bus aan met daarin, naar later bleek, vermoedelijk een gestolen trilplaat. Omdat op dat moment nog niet duidelijk was wat en of er iets gestolen was lieten zij de bestuurder na controle van het voertuig door rijden. Kort daarop werd de diefstal van de trilplaat ontdekt die in de uiterwaarden stond in verband met werkzaamheden daar. De 44-jarige eigenaar deed aangifte van de diefstal.

Daarop ging de politie opnieuw op zoek naar de bestelbus. Deze werd later in Beneden-Leeuwe aangetroffen en vervolgens in beslag genomen voor verder onderzoek. De bestuurder van het voertuig, een 29-jarige inwoner van die plaats, werd aangehouden als verdachte. De man is ingesloten en wordt verhoord. De zaak is in onderzoek. (08)