Politie Noord-Holland-Noord

Verdachte steekpartij bekent

De Rijp, 28-09-2006 o Op zondag 17 september omstreeks 03.30 uur raakten twee personen gewond op de kermis in de Rijp in een café aan de Rechtestraat. Na een uitgebreid rechercheonderzoek heeft de politie meerdere personen aangehouden. Inmiddels heeft de vermoedelijke dader, een 17-jarige jongen uit Ursem, de steekpartij bekend.

In de bewuste nacht werden twee mannen gestoken met een mes terwijl zij in een café aan de Rechtestraat waren. In het café vond een gevecht plaats waarbij vrienden van de slachtoffers betrokken waren. Toen zij tussenbeiden wilden komen werden beide slachtoffers gestoken. De slachtoffers waren een 25-jarige Purmerender en een eveneens 25-jarige man uit Zuidoostbeemster. Beide slachtoffer moesten zich in het Waterlandziekenhuis onder doktersbehandeling laten stellen. Een van hen moest ter observatie worden opgenomen.

Dezelfde nacht werd op basis van een opgegeven signalement een jongen aangehouden. Hierop volgde op maandag 18 september nog een 7-tal aanhoudingen van jongens die tot dezelfde groep behoorden. Na verhoor bekende de 17-jarige Ursemmer de slachtoffers te hebben gestoken.

Laatst gewijzigd 28-09-2006 14:26 | © Politie Noord-Holland Noord |