Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (28/9)

TILBURG, 28 september 2006

Vierde arrestatie onderzoek naar dodelijke schietpartij Dirk Fockstraat (5^e bericht)

TILBURG: De Tilburgse politie heeft gistermiddag een 45-jarige man uit Steenbergen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietpartij in een woning aan de Dirk Fockstraat op donderdagavond 17 augustus jl. Hierbij kwam de bewoner, een 34-jarige Tilburger, om het leven. Eerder werden in deze zaak al een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee Oosterhouters van 20 en 35 jaar aangehouden.

Verder maakt de politie bekend dat deze week in het kader van dit onderzoek gedoken is in het Wilhelminakanaal in Oosterhout. Duikers van een gespecialiseerd politieteam hebben daarbij het vermoedelijk bij het schietincident gebruikte vuurwapen gevonden. Nader onderzoek zal dit echter nog moeten uitwijzen.

Donderdagavond 17 augustus jl. kwam bij de Tilburgse politie omstreeks 23.00 uur een melding binnen van een schietpartij in een woning aan de Dirk Fockstraat. De politie ging daarop direct ter plaatse en trof in de woning een man aan die inmiddels aan zijn verwondingen was overleden. Het bleek te gaan om de 34-jarige bewoner. De politie formeerde direct een rechercheteam bestaande uit 20 personen en begon met een diepgaand tactisch en technisch onderzoek. Een arrestatieteam hield vervolgens op vrijdag 18 augustus jl. de eerste twee verdachten aan. De derde verdachte, een 35-jarige Oosterhouter werd op 4 september jl. aangehouden. Deze drie verdachten zitten nog in voorarrest.

De 45-jarige man uit Steenbergen die gisteren werd aangehouden is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Team Wilhelminapark fouilleert preventief omgeving Gasthuisring

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark heeft gisteravond preventief gefouilleerd in de omgeving van de Gasthuisring. Er werden 110 voetgangers aan deze fouillering onderworpen. Daarnaast zijn ook nog 48 automobilisten, 6 taxi's, en 86

(brom)fietsers aan de kant gezet. Verder werden in twee cafés in totaal 40 personen gefouilleerd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Er werd slechts één zakmes in beslag genomen. De maatregel preventief fouilleren heeft als doestelling het aantal geweldsmisdrijven met wapens in Tilburg terug te dringen. Gemeente, Openbaar Ministerie en Politie menen tevens dat er een preventieve werking van uitgaat.

Politie onderzoekt inbraak in kledingzaak

HILVARENBEEK: Vannacht is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een kledingzaak aan de Gelderstraat. Met een onbekend voorwerp werd de ruit van de toegangsdeur ingeslagen. Hierna zijn de dieven door ontstane opening naar binnen geklommen. Uit de winkel is kleding gestolen. Het gaat om zeker 40 shirts van het merk Vingino en 30 jassen van merken als Esprit, Eager, EDC en Mexx. De daders hadden volgens een getuige tijdens de diefstal hun bruin c.q. roodkleurige auto, met geopende kofferbak, met de achterzijde tegen de gevel van de winkel gezet. Een van de daders zou tijdens de inbraak een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand hebben gehad. De daders waren na de inbraak weggereden in de richting Esbeek. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie Oisterwijk (0900-8844).

Vrouw betrapt op rijden onder invloed

TILBURG: Vannacht is omstreeks 05.00 uur een 21-jarige Tilburgse op de Koopvaardijstraat betrapt op het rijden onder invloed. De automobiliste blies 740 ugl ( 1,7 promille). De verdachte had geen idee hoeveel ze gedronken had. Ze wilde eigenlijk gaan lopen, maar vond de afstand te ver, waarna ze toch in de auto stapte. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw uit Poppel gewond bij verkeersongeval in Esbeek

ESBEEK: Vanmorgen is een 58-jarige vrouw uit Poppel (B) gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Lage Mierdseweg.

Het slachtoffer reed met haar auto volgens getuigen schokkerig vanaf de Prins Hendriklaan het kruisingsvlak op. Een vrachtauto die over de Lage Mierdseweg reed, komende vanuit de richting van Hilvarenbeek en gaande in de richting van Reusel, kon deze auto niet meer ontwijken en kwam in aanrijding met de personenauto. De chauffeur van deze trekker met oplegger, een 30-jarige man uit Rijen, verklaarde dat de personenauto, haaks op zijn rijbaan tot stilstand kwam. Hij vermoedde dat de vrouw de kruising rechtdoor had willen oversteken of links af wilde slaan in de richting van Hilvarenbeek. Hij remde nog maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De personenauto begin te tollen en draaide rondjes over de weg en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. De brandweer van de post Mierden en de GGD van de regio Zuid Oost kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Het slachtoffer zat bekneld. Brandweerlieden hebben het dak open geknipt, waarna de vrouw uit haar benarde positie werd bevrijd. Ze werd overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg. Ze heeft een sleutelbeen gebroken. Twee verkeersongevallenanalisten van de politie zijn ter plaatse gekomen om een nader onderzoek in te stellen naar de toedracht van de aanrijding. De politie heeft ook twee getuigen gehoord.

Auteur: Willem van Hooijdonk