Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer aangehouden na mishandeling agent

Publicatiedatum: 28-9-2006 14:59:22

Arnhem - Een 38-jarige Arnhemmer is woensdagavond op de Klarendalseweg in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling van een politieagent. De agent was daarbij lichtgewond geraakt. Rond half acht zagen twee surveillerende agenten een auto met twee wielen op de stoep in een parkeerverbod staan en schreven daar een bon voor uit. Toen de agenten wilden vertrekken meldde de Arnhemmer zich als de bestuurder van de wagen. Hij was het niet met het optreden van de agenten eens en zou beledigende en discriminerende opmerkingen naar een van de agenten hebben gemaakt. De man werd door de agent over zijn gedrag aangesproken waarop de Arnhemmer plotseling zou hebben uitgehaald en de agent op zijn gezicht sloeg. De man werd vervolgens aangehouden en is in verzekering gesteld. De betrokken agent heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt wegens mishandeling ex

Publicatiedatum: 28-9-2006 14:58:21

Arnhem - Een 40-jarige man uit Arnhem is woensdagochtend door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling van zijn 40-jarige ex-vrouw. Volgens het slachtoffer was er in haar woning in de wijk Presikhaaf ruzie ontstaan tussen haar en haar ex-man. De 40-jarige Arnhemmer zou daarbij de vrouw hebben geslagen en later met de dood bedreigd. Uit angst vluchtte de vrouw de woning uit en waarschuwde daar de politie. Intussen was de man er kennelijk vandoor gegaan. Bij thuiskomst ontdekte de vrouw dat er in de woning diverse vernielingen waren aangericht waarvan zij haar ex-man verdacht. Politieagenten zagen de 40-jarige man even later in de buurt lopen en hielden hem aan. De man werd ingesloten voor onderzoek. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij ontmanteld in woning

Publicatiedatum: 28-9-2006 14:57:21

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagochtend in een woning in de wijk Geitenkamp een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner van het pand, een 42-jarige man, werd aangehouden. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er in de woning van de Arnhemmer een wapen zou liggen, waarop agenten op onderzoek uit gingen. Op de zolder van het pand stuitten de agenten op een kleine kwekerij met ongeveer 85 planten. Een wapen werd overigens niet aangetroffen. Elders in de woning werd ook een geringe hoeveelheid amfetamine aangetroffen. De kwekerij en de planten werden in beslag genomen en later vernietigd. De verdachte Arnhemmer zit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veelpleger vast na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 28-9-2006 14:56:43

Arnhem - De politie heeft woensdag een 38-jarige Arnhemse veelpleger aangehouden en in verzekering gesteld in verband met winkeldiefstal. De man werd omstreeks één uur 's middags door een beveiliger in een winkel aan de Spijkerlaan betrapt toen hij met 12 blikken bier de zaak uitliep zonder te betalen. De Arnhemmer bleek vaker met dit bijltje gehakt te hebben en werd aan de politie overgedragen. Twee Arnhemse vrouwen van 20 en 29 jaar werden rond twee uur aangehouden bij een warenhuis aan het Velperplein. De twee zouden volgens beveiligingspersoneel kleding hebben gestolen en werden bij het verlaten van de zaak tegengehouden. De 29-jarige zette het op een lopen maar werd door een omstander gepakt. Beide vrouwen werden later aan de politie overgedragen en hadden de diefstallen bekend. Een 22-jarige Arnhemmer zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden in verband met winkeldiefstal. De man werd gepakt toen hij bij een zaak aan de Hanzestraat met een pak vlees naar buiten liep.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---