Provincie Limburg

10 provincies en IPO tekenen gezamenlijk contract telefonie

Besparing één miljoen euro

Gedeputeerde Martin Eurlings heeft vandaag namens de Provincie Limburg het contract Europese aanbesteding telefonie ondertekend. De ondertekening van de contracten van Limburg is de - formele- afronding van de Europese aanbesteding van de gezamenlijke Provincies (exclusief Gelderland en Groningen) en het Inter Provinciaal Overleg (IPO). Deze aanbesteding levert een financiële besparing op van in totaal één miljoen euro. Het is de eerste keer dat de provincies en het IPO samen een Europese aanbesteding hebben uitgevoerd. De Europese aanbesteding heeft betrekking op de onderdelen vaste telefonie, mobiele telefonie en mobiele (rand) apparatuur.

Het project PT 2006 (de naam die aan de aanbesteding is gegeven) heeft geresulteerd in tweejarige contracten: met Versatel voor de vaste telefonie, met Vodafone voor mobiele telefonie en met Belcompany voor de mobiele (rand) apparatuur. De gunningscriteria die bij de selectie van de partijen zijn gehanteerd zijn: prijs, goede bereikbaarheid, goede service, flexibiliteit, goede functionaliteit en toekomstgerichtheid. De gegunde partijen bieden een uitstekende kwaliteit en vele mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen.

De Europese aanbesteding levert een direct inkoopvoordeel op van 20 tot 40% op de bestaande tarieven. Doordat niet iedere Provincie afzonderlijk heeft aanbesteed, levert deze gezamenlijke aanbesteding bovendien een aanzienlijke bijdrage aan de reductie van administratieve lasten voor zowel de Provincies als voor de markt.

28-9-2006 13:58