Productschap Margarine


28.09.2006

Innovatieplatform Food & Nutrition Delta

Op 13 september heeft de Staatssecretaris van Economische Zaken, Karien van Gennip, het innovatieprogramma Food & Nutrition Delta (FND) Fase 2 gelanceerd. Zij stelt hiervoor dit jaar 12,7 miljoen euro beschikbaar en van 2007-2010 nog eens 50,8 miljoen euro. Het onderzoeksprogramma omvat het vertalen van gegenereerde kennis op het gebied van food & nutrition naar concrete producten, processen en diensten en wordt aangestuurd door het bedrijfsleven en kennisinstellingen, verenigd in de Stichting Food & Nutrition Delta.

Het onderzoeksprogramma is het praktijkgerichte vervolg op het precompetitieve onderzoek van Wageningen Centre for Food Sciences (WCFS), een samenwerkingsverband van bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Dit tweede onderdeel van het FND-innovatieprogramma is bedoeld voor zowel grote als kleine voedingsgerelateerde bedrijven. Het FND-programma richt zich op 6 thema's, te weten voeding&gezondheid, sensoriek&structuur, bio-ingrediënten&functionaliteit, veiligheid&conservering, consumentengedrag en technologische vernieuwing. Het programma ondersteunt niet alleen onderzoek en toepassing, maar ook opleidingen in de voedingssector. Ook wordt aansluiting gezocht bij internationale activiteiten, zoals het Europese kaderprogramma.

De Subsidieregeling Food & Nutrition Delta Fase 2 is op 19 september in de Staatscourant gepubliceerd. Voedingsgerelateerde bedrijven kunnen tot 16 oktober, 18.00 uur bij SenterNovem voorstellen voor innovatieprojecten indienen. De uitslag over toekenning van subsidie is eind 2006.

Inhoudelijke informatie over het programma Food & Nutrition Delta vindt u op de website www.foodnutritiondelta.nl.