Nieuw Thiolon(R) Xtreme-kunstgrasveld voor Superdome (New ...

Koninklijke ten cate

Nieuw Thiolon(R) Xtreme-kunstgrasveld voor Superdome (New Orleans)

ALMELO, September 28 /PRNewswire/ --


- De Superdome in New Orleans (Louisiana, USA) is uitgerust met een compleet nieuw kunstgrasveld op basis van de Thiolon(R) Xtreme-vezel van TenCate.

De Superdome werd 29 augustus vorig jaar zwaar beschadigd door de orkaan Katrina. Op het hoogtepunt van de orkaan werd een deel van het dak van het stadion afgerukt. In de nasleep ervan liep vrijwel elk deel van het gebouw schade op. Er werd gespeculeerd over het afbreken van het gebouw. Een jaar later is de Superdome evenwel terug. Op 25 september jongstleden was het compleet gerenoveerde stadion het decor van de eerste thuiswedstrijd van de New Orleans Saints. Centraal in de wedstrijd stond het hoogwaardige speelveld van Thiolon(R)-kunstgras van TenCate.

Het nieuwe Sportexe Momentum-kunstgrasveld is gebaseerd op de Thiolon(R)
-grasvezel van TenCate Grass North America. Thiolon(R) -grasvezels zijn ontworpen voor optimale prestaties bij wedstrijden op elk niveau en om ook plaats te bieden aan andere evenementen. Het veld biedt football-spelers uit de NFL League en andere klassen een snelle en stabiele ondergrond, die hen beschermt tegen blessures. De ingestrooide grasmat heeft de speleigenschappen en veiligheid van natuurgras.

De Superdome is het thuisstadion van de New Orleans Saints, Tulane University Football, Nokia Sugar Bowl, New Orleans Bowl, Essence Music Festival, Bayou Classic Football en Endymion Extravaganza. Het is een van de meest veelzijdige gebouwen ter wereld en 's werelds grootste constructie van staal zonder pilaren. Het stadion heeft sinds de opening een recordaantal van zes Super Bowls gehuisvest (1978, 1981, 1986, 1990, 1997 en 2002) en meer halve-finalewedstrijden dan elk ander overdekt stadion. Bovendien heeft het stadion onderdak geboden aan evenementen als de Nationale Republikeinse Conventie in 1988 en aan het grootste overdekte concert (87.500 bezoekers tijdens een optreden van de Rolling Stones in 1981).