Gemeente Almelo

Overhandiging handtekening voor Burgerinitiatief Hoogbouw Effect Rapportage

hoogbouw.jpg
Vice-voorzitter van de gemeenteraad van Almelo H. Stapper neemt op donderdag 28 september om 17.30 uur in de Raadszaal van het Stadhuis een Burgerinitiatief in ontvangst. Het gaat om het initiatief voor een Hoogbouw Effect Rapportage en een Cultuur Historische Effect Rapportage (HER en CHER). Initiatiefnemers zijn de Almeloërs Ribbens en Kroeze.

Hoogbouw Effect Rapportage

Het Burgerinitiatief voor een Hoogbouw Effect Rapportage en een Cultuur Historische Effect Rapportage is het tweede burgerinitiatief in Almelo dat wordt ingediend. De Almelose werkgroep Arm in Arm had de primeur met de Armoede Effect Rapportage. Sindsdien wordt bij ieder belangrijk raadsvoorstel gemeld wat de gevolgen zijn van een voorgenomen besluit voor de Almelose minima.

Bijzondere vorm van inspraak

De gedachte achter het Burgerinitiatief is bewoners meer te betrekken bij lokale politiek. Bovendien kunnen inwoners via deze bijzondere vorm van inspraak veel directer beleid en besluiten beïnvloeden. Iedere inwoner van Almelo die 16 jaar en ouder is kan een Burgerinitiatief indienen. Voldoet de aanvraag, dan wordt het onderwerp op de agenda van de raad geplaatst. De raad neemt uiteindelijk een beslissing en laat weten wat er met het voorstel gaat gebeuren.