Politieberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 28-09-2006

Woninginbraak

MAARSSEN - Bij een woning aan de Valkenkamp is woensdagavond omstreeks 13.00 uur een inbraak gepleegd. Daarbij werd onder meer geld buit gemaakt. Een getuige heeft twee mannen zien wegrijden in een auto. Opvallend was hun signalement.

Dader 1 is circa 20 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang en heeft een lichtgetinte huidskleur en een stevig postuur. Hij heeft halflang sluik zwart haar en droeg een rood T-shirt en blauwe spijkerbroek. Dader 2 is circa 23 jaar oud, eveneens ongeveer 1.80 meter lang, met een lichtgetinte huidskleur en een stevig postuur. Hij heeft zwart licht krullend haar dat hij droeg in een staart en een beginnende snor langs de mondhoeken. Hij droeg een zwart T-shirt en een zwarte broek. De politie verzoekt mensen die daders menen te (her)kennen en eventuele andere getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 - 88 44.

Rijden onder invloed

VINKEVEEN - Een 42-jarige automobilist uit Abcoude is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 01.00 uur werd de man gecontroleerd op de Vinkenkade. Hij bleek te veel op te hebben. De ademtest op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 475 ug/l. Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal mocht de man weer vertrekken.

MAARSSEN - Bij een verkeerscontrole op de Gageldijk werd een 46-jarige Utrechter aangehouden wegens rijden met te veel alcohol op. Omstreeks 13.00 uur moest de man blazen. Hij bleek een alcoholgehalte te hebben van 400 ug/l. Bovendien bleek zijn auto niet verzekerd. De man kreeg een rijverbod van drie uur en twee processen-verbaal.

MAARSSEN - Op de Haarrijnweg is een 33-jarige Maarssenaar met te veel drank op betrapt achter het stuur van zijn auto. De man trok omstreeks 17.30 uur de aandacht van surveillerende agenten omdat hij een geslotenverklaring negeerde. De blaastest wees uit dat hij te veel op had. Uit de ademtest bleek dat hij een alcoholgehalte had van 410 ug/l. De Maarssenaar kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Snelheidscontroles

KOCKENGEN/LOENEN AAN DE VECHT - De politie heeft woensdag een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N 401 in Kockengen en de Oostkanaaldijk in Loenen. Tussen 15.00 en 16.00 uur werden op de N 401 geen overtredingen geconstateerd. Op de Oostkanaaldijk werden twee hardrijders betrapt De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 98 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.

BREUKELEN - Bij twee verkeerscontroles op de Brugoprit zijn woensdag 23 weggebruikers bekeurd. In 18 gevallen ging het om een snelheidsovertreding. De controles vonden plaats tussen 09.30 en 10.50 en 's middags tussen 14.00 en 14.45 uur. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 79 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor niet voeren van verlichting tijdens slecht zicht, geen gordel dragen en tegen het verkeer in rijden door een fietser.

Controle geslotenverklaring

KAMERIK - De politie heeft woensdag gecontroleerd op naleving van de geslotenverklaring op de 's-Gravensloot. Tussen 07.45 en 08.45 uur schreven de agenten dertien bekeuringen uit aan weggebruikers die zich niet aan het verbod hielden.

Controle 'We gaan weer naar school'

KOCKENGEN - In het kader van het project 'We gaan weer naar school' heeft de politie woensdag tussen 08.30 en 09.00 uur gecontroleerd op de Drie Stammenweg. De agenten schreven drie bekeuringen uit: twee wegens het niet dragen van de gordel een één wegens een verlopen APK.