AutoRai

Toyota Auris: nieuwe kijk op ruimte

(9/28/2006)
Toyotaâs nieuwste creatie is de Auris, een concept car dat van binnenuit is ontworpen. Een maximum aan interieurruimte en comfort gaat samen met een zeer plezierig en dynamisch rijgedrag. De Auris vertolkt daarmee de Vibrant Clarity designfilosofie van Toyota. Dit staat voor vernieuwend en dynamisch, zonder dat doelmatig gebruik en rationaliteit uit het oog worden verloren.
Wahei Hirai, Toyota Global Design Managing Officer: âDe Auris Space Concept is hoog en ruim. De hoge taille, de korte overhang en een opzet met een ver naar voren doorgetrokken passagierscompartiment zorgen ervoor dat het gevoel van dynamiek en wendbaarheid intact blijft. We spreken in dit geval van perfect imbalanceâ

Het geavanceerde interieur van de Toyota Auris zorgt ervoor dat de bestuurder en de passagiers als het ware een harmonieus geheel vormen met de auto. De innovatieve centrale middenconsole is elegant en praktisch tegelijk. Als een soort brug zorgt die ervoor dat de versnellingspook en andere bedieningsorganen zich op de ideale ergonomische hoogte bevinden. De opening eronder zorgt ervoor dat het ruimtelijke gevoel rond de bestuurder en voorste passagier behouden blijft. Alles gemaakt vanuit één optiek: het afleggen van vele comfortabele kilometers.

Het ontwerpen van binnenuit zet zich door in het panoramische glazen dak, de vlakke vloer achterin en de hoge ruiten. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een ontegenzeggelijke aanwezigheid van licht en ruimte in het intrigerende interieur.

De Toyota Auris Space Concept toont vanbuiten sterk en dynamisch. Door de krachtige verticale vormen heeft de auto iets van stijlvolle klasse over zich, terwijl de brede schouders en de korte overhang zowel voor als achter sportief rijplezier uitstralen. Een indruk die nog eens wordt versterkt door de sportief gestileerde 19-inch lichtmetalen wielen, de fantasievolle geometrische koplampen, de duidelijk zichtbare remklauwen en de lage achterbumper met de daarin geïntegreerde chromen uitlaatuiteinden.

De goudkleurige lak (Aurum is Latijns voor goud) en het verfijnd afgewerkte interieur passen bij zijn naam. Het geeft de Auris een tijdloze aantrekkingskracht met een mix van emotie, comfort, klasse en geavanceerdheid.

Met de Auris wil Toyota uitbeelden wat autokopers in het C-segment aanspreekt. De concept car is geheel toegesneden op de behoefte van de zakelijke rijder, waarbij Superior Quality de drijvende kracht is.