Gemeente Bernheze


Herinrichting Laar/ Beekgraaf Nistelrode

Op donderdag 28 september heeft de gemeenteraad besloten een uitvoeringskrediet beschikbaar te stellen voor de herinrichting van het huidige parkeerterrein en de beek `De Beekgraaf' op de hoek van het Laar en De Beekgraaf in Nistelrode.

De herinrichting van Laar-De Beekgraaf is een onderdeel van een groter geheel waarbij de gehele beek `De Beekgraaf' tot aan de A50 is betrokken. In het verleden is voor de herinrichting van Laar-De Beekgraaf een schetsontwerp uitgewerkt Dit schetsontwerp sluit nauw aan bij de beleidsvisie `Centrum Nistelrode'. De beek `De Beekgraaf' wordt in deze visie omschreven als belangrijk ruimtelijk element. Met name op de plek waar de beek het Laar kruist liggen kansen om de beek te versterken als onderbreking van het lint. In het schetsontwerp is daar rekening mee gehouden.

Inmiddels is een schets besproken met een aantal bedrijven en direct betrokken bewoners uit Nistelrode. Zij hebben uitgesproken dat de schets zoals deze is gepresenteerd, richtinggevend kan zijn voor de verdere voorbereiding. Begin april heeft deze schets ter inzage gelegen en hebben de bewoners de mogelijkheid gekregen kennis te nemen van deze schets en toekomstige inrichting voordat bestek en tekeningen werden gerealiseerd. Op korte termijn zullen de werkzaamheden worden aanbesteed waarna mogelijk nog dit jaar een start kan worden gemaakt met de uitvoering van de werkzaamheden. Dit is twee jaar eerder dan gepland.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met de heer Bas Janssen van de afdeling Civiel- en Cultuurtechniek, telefoon (0412) 45 88 88.

feed