Gemeente Zwolle

Bekendmaking naam bij feestelijke opening fietsbrug


Datum uitgave: 18-09-2006
De reconstructie van de kruising Voorsterweg - Klipperweg - Noodweg is in volle gang. Sinds maandag 4 september 2006 kan het verkeer van de nieuwe kruising gebruikmaken. Alleen de aansluiting van de Klipperweg op het kruispunt volgt later. De fietsbrug die dwars over het kruispunt komt te liggen, vormt letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van het project. Een bijzondere opening is daarom op zijn plaats. Dit gebeurt op donderdag 28 september 2006. Theater voor iedereen

Het programma bestaat uit een middag- en avondprogramma. Het middagprogramma staat in het teken van theater. Van 16.00 tot 18.00 uur staat er bij de twee toeritten naar de fietsbrug (bij Westenholte en het Zwolle IJssel Kanaal) een tent waarin doorlopende voorstellingen te zien zijn. In de ene tent is er cabaret, in de andere is er een poppentheater. In beide voorstellingen staat de fiets centraal. De voorstellingen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Speciale gastheren en -dames heten iedereen van harte welkom in hun tent.

Lasershow
's Avonds om 21.00 uur wordt de fietsbrug officieel geopend. Wethouder Janco Cnossen (Verkeer & Vervoer) onthult dan de naam van de fietsbrug. Dit doet hij door al trappend op een hometrainer een lasershow in werking te stellen. Tijdens de lasershow wordt de fietsbrug op bijzondere wijze uitgelicht. Tot slot verschijnt de naam van de brug op de pylonen.

Fietsbrug
Diagonaal over de kruising Voorsterweg / Klipperweg / Noodweg is een hangbrug voor fietsers aangelegd. Dit is vaste brug waarvan het betonnen brugdek is opgehangen aan kabels of stangen. De fietsbrug is ongeveer 120 meter lang en is uitgevoerd met twee stalen pylonen die samen een 'A' vormen. De breedte van de brug is zo'n vijf meter. Het ontwerp is van de gemeente Zwolle, uitgevoerd door Martijn Boelhouwers (Engineering is uitgevoerd door Grontmij).

Bron: afdeling Communicatie