Gemeente Putten

Confeentie over drugs in Putten op donderdag 28 september 2006 (19-09-2006)


---

Putten, 19 september 2006

Op donderdagavond 28 september 2006 (vanaf 19.00 uur) organiseert de gemeente Putten de conferentie De wijsheid in pacht over drugs in onze samenleving. De conferentie wordt gehouden in cultureel centrum Stroud, Brinkstraat 91 in Putten. Iedereen is welkom, maar de avond is vooral bedoeld voor ouders van kinderen uit Putten in de leeftijdscategorie 10 t/m 21 jaar en andere personen/instanties die contacten met jongeren hebben, zoals scholen, kerken en (kerkelijk) jeugd- en jongerenwerk.

Programma

19.00 uur Ontvangst / markt

19.30 uur Opening door de programmaleider, Bart Willemsen

19.35 uur: Sprekers:


· Gemeente Putten: Frits Fabriek (wethouder)


· GGD: Tjerk Nap (jeugdarts)


· Politie: Erwin Polman (taak-accenthouder drugs)


· CAD: Willemien Penterman (regiomanager)

20.25 uur Pauze / markt

20.40 uur: Sprekers:


· Actiecomité Drugsvrij Putten, Irene Lameijer

20.50 uur: Reactie panel / discussie

21.45 uur: Afsluiting / markt

Drugsproblematiek komt wereldwijd voor, dus ook in de gemeente Putten. Bij de modernisering van het integraal jeugdbeleid waar de gemeente druk mee bezig is, zal de (jeugd)verslavingszorg een grote rol spelen. Naast alcohol, gokken en roken gaat het bij verslavingszorg ook over verdovende middelen. Over drugs gaat deze conferentie.

Bij het te ontwikkelen jeugdbeleid maakt de gemeente gebruik van de kennis en ervaring van externe partners zoals de GGD, het Consultatiebureau alcohol en drugs (CAD) en de politie. Een belangrijke partner ontbreekt nog in dit lijstje, namelijk ouders en andere opvoeders. Zij zijn ervaringsdeskundig als het gaat om opvoeden van kinderen op weg naar volwassenheid met alle bijbehorende problemen en strubbelingen. Daarom wil de gemeente graag met hen van gedachten wisselen over ervaringen, gevoelens of angsten, zodat daarmee rekening gehouden kan worden bij het nieuwe beleid.

Daarnaast wil de gemeente tijdens de drugsconferentie ouders/verzorgers in de gelegenheid stellen kennis op te doen over drugs in het algemeen. Hoe ziet drugs er uit? Wat doet het nu met je lichaam of geest? Hoe herken je of je kind drugs gebruikt? Hoe ga je daar mee om?

Naast gastsprekers is er ook volop ruimte voor vragen en discussies in de zaal. Ook is er ruimte voor persoonlijk contact met politie en hulpverleningsinstanties.

Ook kunnen bezoekers vooraf, tijdens de pauze en na afloop de markt bezoeken. Op deze markt staan kraampjes van de hulpverlenende instanties, gemeente, politie en het actiecomité Drugsvrij Putten. Bij enkele kraampjes kan de bezoeker kennis opdoen over de verschillende soorten drugs en attributen die bij het gebruik en dealen horen.