Gemeente Alkemade


Informatiebijeenkomst revitalisering Bedrijventerrein De Lasso

20-09-2006

Op 28 september 2006 vindt een informatieavond plaats voor ondernemers over de stand van zaken van de revitalisering op bedrijventerrein ´De Lasso´. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis.

De gemeenteraad heeft besloten aan de bestemmingsplanherziening voor plangebied De Lasso ook een revitaliseringstraject te koppelen; door deze koppeling verwachten we dat er in de toekomst sprake zal zijn van o.a. efficiënter ruimtegebruik, verbetering van het vestigingsimago van de gemeente, verbetering van de presentatie en de ruimtelijke kwaliteit van het bedrijventerrein en een efficiëntere bedrijfsvoering.

In de achterliggende periode zijn in het revitaliseringstraject een aantal beleidskaders, thema´s en speerpunten geformuleerd, als uitgangspunten voor de daadwerkelijke uitvoering van de revitalisering. Onder leiding van de gemeente hebben een externe expert, een vertegenwoordiger van de Kamer van Koophandel en een vertegenwoordiging van ondernemers in de vorm van een projectgroep gewerkt aan voorstellen en schetsen voor het optimaliseren van de (openbare) ruimte, met name van openbaar groen en parkeervoorzieningen. Doel van de herinrichting moet zijn meer samenhang, efficiënter ruimtegebruik en meer overzichtelijkheid.

De projectgroep kan over de werkzaamheden een zodanige voortgang melden, dat we die graag op deze informatieavond willen delen met alle ondernemers van "Bedrijventerrein De Lasso", die daarom hartelijk welkom zijn. Het wordt een gezamenlijke avond, waaraan alle betrokken partijen hun medewerking zullen geven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Van der Weide van de sectie Ruimtelijke Ordening, kamer 114, tel. (071) 332 72 08.