Dienstenbond CNV

Binnenkort overleg met directie Lidl
20-09-2006

Op 28 september a.s. vindt er overleg plaats tussen CNV Dienstenbond, FNV en de directie van Lidl Nederland. Onderwerpen van gesprek zijn o.a. de huidige arbeidsomstandigheden en de stand van zaken met betrekking tot de verkiezingen van de ondernemingsraad in week 43. Op de kieslijst staan CNV leden. Wij zouden het zeer op prijs stellen indien u uw stem geeft aan één van onze leden. Hoe meer CNV Dienstenbond vertegenwoordigd is, hoe beter! Heeft u bespreekpunten voor ons overleg op 28 september laat het ons weten!

Jongstleden juni heeft u van ons een info ontvangen waarin u is gevraagd om een reactie te geven op een vermeende treitercultuur van leidinggevenden binnen Lidl. Hierover zijn uiteenlopende reacties binnengekomen.

Uit uw reacties blijkt dat een gedeelte van de problematiek die wij al eerder hebben aangekaart bij de directie van Lidl nog steeds speelt. Onverwachtende controles vinden nog steeds plaats. Medewerkers ervaren een kille stijl van leidinggeven, waarbij zeer veel inzet en flexibiliteit wordt geëist maar waardering hierover achterwege blijft. De werkdruk is zeer hoog. Ook is het niet gebruikelijk om mee te denken over de dagelijkse gang van zaken. Dit wordt al snel opgevat als kritiek op het bedrijf dan wel op de leidinggevende zelf.

Aan de andere kant hebben sommige leden ons ook laten weten zich niet te herkennen in de geschetste situatie. Ook heeft de directie van Lidl nogmaals aangegeven gemotiveerd te zijn om naar oplossingen te zoeken en verbeteringen in de arbeidsomstandigheden aan te brengen daar waar het mogelijk is.

Op 28 september hebben wij dus genoeg te bespreken. Als u hieraan nog iets wilt toevoegen neem dan contact op met uw bestuurder Gert Jan Seffinga. Hij is te bereiken op telefoonnummer 0512-583440 of per e-mail g.seffinga@cnvdibo.nl Wij zijn uw belangenbehartiger. Niets over uw individuele situatie komt bij uw werkgever terecht indien u dat niet wilt. Hoe meer leden wij hebben des te beter wij uw belangen kunnen behartigen. Attendeer dus uw collegas ook op de voordelen van het lidmaatschap van CNV Dienstenbond. In uw lidmaatschap zit onder andere een gratis rechtsbijstandsverzekering, een cursusaanbod en hulp bij het invullen van belastingpapieren.