Gemeente Tilburg

Datum
22 september 2006

Uitnodiging voor de pers

Officiële opdrachtverstrekking innovatieve aanbesteding ringbanen

Op donderdag 28 september aanstaande om 17.00 uur overhandigt wethouder Verkeer en vervoer Els Aarts de officiële opdrachtverstrekking voor het project ŽGroot onderhoud knooppunt Het Laar, Ringbaan West, Ringbaan Zuid aan aannemer BAM Wegen. U bent hierbij van harte welkom.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

17.00 uur Ontvangst op de 9e verdieping in stadskantoor 1, Stadhuisplein 130 17.15 uur Officiële opdrachtverstrekking door wethouder Els Aarts 17.30 uur Borrel en hapjes
18.30 uur Einde

Innovatieve aanbesteding
Voor het project ŽGroot onderhoud knooppunt Het Laar, Ringbaan West, Ringbaan ZuidŽ heeft de gemeente Tilburg voor het eerst gebruik gemaakt van innovatieve en voor Nederland ongebruikelijke manier van aanbesteding. Vijf aannemers hebben deelgenomen. Voorheen werd een aanbesteding gegund op het criterium van de laagste prijs. Voor het project ŽGroot onderhoud knooppunt Het Laar, Ringbaan West, Ringbaan ZuidŽ is de aanneemsom echter vastgesteld. Alle geselecteerde aannemers moesten verplicht inschrijven voor het bedrag van 2.250.000 euro. Beoordelingscriteria die nu bij de gunning een een belangrijke rol speelden, waren: totaal te realiseren asfaltoppervlak, tijdsduur, bereikbaarheid van de stad en technische waarde. Aannemer BAM Wegen kwam als beste naar voren.


---
Voor de pers:
Jorien Hormann, gemeente Tilburg, telefoon 013 540 83 32.


---- --