Ingezonden persbericht


Persaankondiging:

Bezoek commissie Stedelijke Distributie aan Kalverstraat

Den Haag - 25 september 2006. De commissie Stedelijke Distributie brengt donderdag 28 september een bezoek aan Amsterdam. De commissie wil in de Amsterdamse binnenstad meer kennis opdoen over de praktijk van de ontvangers van goederen en de mening van ondernemers. De commissie wordt onder andere door Habiba Alitou, straatmanager van de Kalverstraat, rondgeleid. Het bezoek start om 09.00 uur met een ontvangst in de Beurs van Berlage door Guus Bakker, de voorzitter van Amsterdam City.

De commissie Stedelijke Distributie is in 2004 ingesteld door de Minister van Verkeer en Waterstaat om gemeenten, detailhandel, vervoerders en producenten te adviseren bij het zoeken naar oplossingen voor de bevoorrading van winkels en horeca in stedelijke gebieden. De Commissie Stedelijke Distributie bestaat uit vijf leden met uitgebreide ervaring op het gebied van (lokaal) openbaar bestuur en/of bedrijfsleven. Alexander Sakkers (burgemeester van de gemeente Eindhoven) is voorzitter van de commissie.

De overige leden van de commissie zijn: Brigitte van der Burg (zelfstandig adviseur op o.a. de beleidsterreinen deregulering en ondernemerschap), Betty van Arenthals (o.a. voormalig vice-voorzitter MKB-Nederland & oud-voorzitter Nationale Winkelraad), Cyril Driessen (algemeen directeur De Klok Logistics bv) en Han Willemse (voormalig directeur Logistiek van Albert Heijn).

Programma werkbezoek 28 september Amsterdam

09.00 Ontvangst
Beurs van Berlage, Damrak 279

09.20 Bezoek aan Kalverstraat en omgeving

10.45 Ontmoeting met vertegenwoordigers ondernemers en vervoerders Beurs van Berlage, Damrak 279

//// Einde bericht ////