AutoRai

Seat Leon Cupra deelt spotlights met Altea XL in Parijs

(9/25/2006)
Seat heeft de Paris Motor Show, die van 28 september tot 15 oktober in de Franse lichtstad wordt georganiseerd, uitgekozen om haar nieuwste model, de Altea XL Stationwagon, aan de pers en het publiek wereldwijd te presenteren. Met behoud van de waardevolle Altea-eigenschappen zoals een sportief en innovatief uiterlijk, kenmerkt de XL Stationwagon zich door meer ruimte en toegenomen laadmogelijkheden. De Seat Altea XL Stationwagon is bijna 20 centimeter langer dan de Altea en heeft een bagageruimte die liefst 123 liter groter is. En wanneer de achterstoelen 14 centimeter naar voren worden geschoven, bedraagt de inhoud van de laadruimte zelfs 635 liter. Het meest in het oog springend styling kenmerk zijn de grote achterlichtunits die doorlopen tot in de achterklep. Ook zeer praktisch voor gezinnen zijn de stevige dakdragers. De Seat Altea XL Stationwagon wordt in november leverbaar in Nederland en kent een bijzonder scherpe prijsstelling: hij is er vanaf ⬠20.995.

Nieuwe Seat Leon Cupra
De Seat Leon Cupra is ook een noviteit van Seat die bewonderd kan worden in Parijs. De meest krachtige straatversie van Seat ooit, is uitgerust met een 240 pk 2.0 TFSI turbomotor die zorgdraagt voor een topsnelheid van 247 km/h en een acceleratie van 0 tot 100 km in slechts 6,4 seconden. De SEAT Leon Cupra heeft een gedistingeerd sportief uiterlijk, met de voor de Cupra kenmerkende grote bumpers, spectaculaire 18 inch wielen met 225/40 R18 brede banden, glimmende zwarte deurspiegels en een ovalen, gepolijste stalen uitlaatpijp. Het interieur ademt één en al sportiviteit, met kuipstoelen, een exclusief Cupra stuurwiel en Cupra versnellingspook, evenals zwarte bekleding. Andere âracyâ details in het interieur zijn de witte wijzerplaten, de zwarte hemelbekleding en de sportieve, aluminiumkleurige pedalen.

Naast de Cupra staat op de Seat stand zijn race âalter egoâ â de Leon waarmee Seat Sport deelneemt aan het prestigieuze World Touring Car Championship (WTCC).

Nieuwe navigatiesystemen
Ook de nieuwe opties voor navigatiesystemen in de Seat Altea XL Stationwagon, Altea, Leon en Toledo zijn in Parijs regelrechte noviteiten. Deze systemen zijn in samenwerking met TomTom ontwikkeld waarbij het mogelijk is een Seat kit te installeren, waardoor dit portabel navigatiesysteem prima en netjes op het dashboard bevestigd kan worden. De routeaanduidingen zijn te horen via de speakers van de audio-installatie, waarbij het geluid van de radio/CD-speler automatisch wordt onderbroken. Datzelfde gebeurt overigens ook met de handsfree Bluetooth-functie in het systeem. Daarnaast wordt het portable navigatiesysteem automatisch opgeladen en wordt het ingeschakeld bij het starten van de motor.

Met deze nieuwe optie biedt Seat de meest recente generatie draagbare navigatiesystemen aan, als een alternatief voor de geïntegreerde systemen die als fabrieksoptie reeds verkrijgbaar zijn. Het systeem kan ook achteraf door de officiële Seat-dealer worden ingebouwd.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster