Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 26 september 2006/033

Open dag NieuwPeil

Nieuwbouwproject NieuwPeil aan de Nicolaas Ruychaverstraat in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer wordt binnenkort opgeleverd. Hieraan vooraf wordt op 28 september van 15.00 - 17.00 uur een open dag georganiseerd. In NieuwPeil zijn 78 huurwoningen, 1 bedrijfsruimte t.b.v. het GVB en 24 parkeerplaatsen onder in het gebouw gerealiseerd, waarvan 69 woningen in de middeldure huur komen en 9 appartementen sociale huurwoningen zijn. Eigenaar is Woonstichting De Key.

NieuwPeil; nieuw elan
NieuwPeil is een appartementencomplex van acht woonlagen met een moderne en mediterrane uitstraling. Het voor de westelijke tuinsteden kenmerkende gevoel van licht, lucht, en ruimte is op een eigentijdse manier vertaald in de architectuur. Bijna elke woning heeft een eigen terras, balkon of loggia of anders is de woning voorzien van een grote glasgevel die over de gehele breedte kan worden geopend. Ook het gebouw zelf oogt transparant. NieuwPeil is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Meyer & Van Schooten, onder meer bekend van ING-house. NieuwPeil biedt haar toekomstige bewoners veel variatie. Doordat er elf verschillende woningtypen worden aangeboden, kunnen huurders een woning 'op maat' kiezen. Bijzonder is dat in dit project zowel de sociale huurders als huurders van de middeldure appartementen zelf hun keuken mochten uitzoeken.

Middeldure huur

De 69 vrije sector huurwoningen hebben huren tussen de 640 en 820 euro per maand. Er is in Amsterdam een enorme vraag naar kwalitatief goede woningen voor een redelijke prijs. Er is echter nauwelijks aanbod. Woningen in het middensegment zijn belangrijk om de middeninkomens, waaronder veel gezinnen, in de stad te houden. De verhuur is momenteel in volle gang en gaat zeer voorspoedig. Veel toekomstige bewoners laten sociale huurwoningen achter, die daardoor vrijkomen voor anderen.

Samenwerking

NieuwPeil is een gezamenlijke ontwikkeling van Woonstichting De Key/De Principaal en Het Oosten/Kristal en maakt deel uit van het aansprekende nieuwbouwproject Geuzenbaan in stadsdeel Geuzeveld-Slotermeer.
---

Uw (foto)redactie is van harte welkom NieuwPeil te bezichtigen tussen 15.00 en 17.00 uur, Nicolaas Ruychaverstraat 46, 1067 NH te Amsterdam.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met: De Principaal, Caroline Enthoven, afdeling Communicatie, tel. 020-6214 344 / 0625 - 088 975, e-mail: cen@deprincipaal.dekey.nl


---- --