Ingezonden persbericht


Persbericht

START BOUW HOOFDKANTOOR STATER IN AMERSFOORT VATHORST

Op donderdag 28 september a.s. wordt het startsein gegeven voor de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor voor Stater NV op kantorenpark Podium in Amersfoort (Vathorst). Wethouder van 't Veld van gemeente Amersfoort en de heer Donkers, directeur van Stater slaan gezamenlijk de eerste paal. Het nieuwe kantoorgebouw "Landmark" genaamd is een ontwikkeling van Bouwfonds MAB Ontwikkeling in samenwerking met V.O.F. KantorenPark Podium. Het kantoor telt ca. 15.033 m² vvo verdeeld over 3 gebouwen en bevindt zich op een zichtlocatie aan de A28/A1. Het kantoor krijgt een eigen ondergrondse parkeergarage voor 281 auto's. Architectenbureau Van Tilburg Ibelings von Behr architecten tekende voor het ontwerp. Naar verwachting wordt het kantoor maart 2008 opgeleverd.

'Het Podium'
Het nieuwe kantoorgebouw van Stater NV, Landmark, is het eerste project dat wordt gerealiseerd in het nieuwe kantorenpark van Amersfoort, KantorenPark Podium. KantorenPark Podium is gelegen tussen de rijksweg A28 en A1 en grenst aan het NS station Amersfoort-Vathorst, in de wijk Vathorst. Totaal zal er op deze locatie c.a. 135.000 m2 kantoorruimte worden gerealiseerd in een parkachtige omgeving met veel groen en water. De ontwikkelaar van het kantorenpark, V.O.F. KantorenPark Podium, is een consortium bestaande uit ING Real Estate Development, Heijmans Vastgoed en de gemeente Amersfoort.

Stater NV
Stater NV is een internationale dienstverlener voor hypothecaire geldverstrekkers. In het nieuwe hoofdkantoor zullen alle activiteiten van Stater in Nederland, die thans in Amersfoort en omstreken in vier panden zijn gevestigd, worden ondergebracht.

Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG
Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG, een onderneming van Bouwfonds Property Development, richt zich vanuit Den Haag op de ontwikkeling van multifunctionele projecten. De organisatie werkt als partner samen met publieke partijen, institutionele beleggers en eindgebruikers. Bouwfonds MAB Ontwikkeling is tevens actief als ontwikkelaar van integrale woongebieden. Deze projecten worden vanuit vijf regiokantoren ter hand genomen.

EINDE BERICHT, Den Haag 26 september 2006

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal
Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG B.V.
Claire Laarman, communications
t. 070 3068 427


---- --