Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 28 september 2006. (1e uitzending 18.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur).

> Hardenberg / Rheeze.
Op zondag 10 september 2006 om ongeveer 18.00 uur, vond er nabij het fietspad naast de camping 't Veldje aan de Grote Beltenweg te Rheeze (gemeente Hardenberg) een zedendelict plaats waarvan een 7 jarig meisje het slachtoffer werd. De dader, een blanke man, van naar schatting tussen de 30 en 40 jaar oud, was gekleed in een korte broek en T-shirt zonder mouwen. Hij droeg witte sportschoenen. Hij was in het bezit van een mountainbike. Een compositietekening van de dader zal worden getoond.

> Almelo.
Na de wielerronde in Almelo werden een man en een vrouw door een tweetal mannen in de omgeving van het Waagplein te Almelo mishandeld. Dit vond plaats op zondag 2 september omstreeks 01.00 uur. Het mannelijke slachtoffer werd aangesproken door de latere dader omdat hij had staan plassen. Direct kreeg hij ook een trap tegen zijn bovenbeen. Het slachtoffer rende hierop weg en werd achterna gezeten door de dader, die hem inhaalde en vervolgens met een hard voorwerp op het hoofd sloeg. Het slachtoffer viel en kreeg toen hij op de grond lag meerdere slagen en schoppen. De vriendin van het slachtoffer kreeg van een tweede verdachte ook enkele klappen. De daders waren in gezelschap van twee vrouwen.

> Haaksbergen.
Op donderdag 20 september 2006, om ongeveer 17.30 uur, vond er een verkeersongeval plaats aan de Eibergsestraat (N18) te Haaksbergen. Een bromfietsbestuurder reed met zijn bromscooter over de Eibergsestraat in de richting van Haaksbergen, komende vanuit de richting van de kruising Weerninksweg-Westsingel. Ongeveer 80 meter na genoemde kruising is de bromfietser tegen een boom gereden. De exacte toedracht van dit verkeersongeval is onduidelijk. De bromfietsbestuurder is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

> Tubbergen.
Op zondag 17 september 2006 omstreeks 06.30 uur reed een 19 jarige vrouw vanaf haar huis over het fietspad van de Almeloseweg naar haar werk in Tubbergen. Zij werd achterop gereden door een witte Ford Escort bestel met daarin twee mannen. De auto bleef op de hoofdrijbaan rijden en verhoogde of verlaagde zijn snelheid al naar gelang de fietster harder of zachter ging rijden.Toen zij op het fietspad stopte, sprong de bijrijder uit de auto en rende naar haar toe. Zij kreeg een harde klap in haar gezicht waardoor zij in de berm viel. Toen zij haar GSM pakte werd die door de dader direct afgenomen. De dader vraagt om geld en tien zij portemonnee pakte werd deze direct afgenomen. De dader rent vervolgens terug naar de auto, die dan wegrijdt richting Tubbergen.

> Hengelo.
Een bejaarde man uit Hengelo is in juni het slachtoffer geworden van drie oplichters. Zij lieten hem voor de reparatie van de geiser eerst 4000 Euro en de dag erna nogmaals 2000 Euro betalen Een week later meldde zich iemand die zich uitgaf voor politieman en deze vertelde dat er twee verdachten aan het bureau zaten, die het geld van hem bij zich zouden hebben. Om het terug te storten had de nepagent de pinpas en de pincode nodig. Dit was de spaarrekening van het slachtoffer. In de dagen erna werd het gehele tegoed van de spaarrekening geplunderd, waardoor het slachtoffer een bedrag van bijna 15.000 Euro kwijt raakte. Er zijn beelden van een van de verdachten die geldopnames bij de bank doet.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer:: 06. 51378079 (Ed Reinshagen) Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)


---- --