ABN AMRO

Amsterdam, 28 september 2006

Dolf Collee, lid Raad van Bestuur, verlaat ABN AMRO

ABN AMRO maakt vandaag bekend dat Dolf Collee, lid van de Raad van Bestuur, de bank per 31 december 2006 zal verlaten.

Rijkman Groenink, voorzitter van de Raad van Bestuur, zei: "Dolf heeft in zijn lange loopbaan een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze bank. Als collega's in de Raad van Bestuur hebben wij geprofiteerd van zijn enorme kennis en ervaring als bankier."

Groenink vervolgde: "Eerder dit jaar is de structuur van de bank gewijzigd en zijn samenstelling en taakverdeling van de Raad van Bestuur aangepast. Elke fase stelt haar eigen eisen en vraagt om een bepaalde verdeling van taken en verantwoordelijkheden. In dit kader hebben Dolf en de Raad van Bestuur in goed onderling overleg besloten uit elkaar te gaan. Ik spreek graag mijn respect, dank en waardering uit voor de grote inzet en passie die Dolf in zijn werk voor de bank heeft getoond en wens hem het allerbeste voor de toekomst."

Dolf Collee zei: "Ik verlaat de bank met gemengde gevoelens. Ik ben trots op alles wat ABN AMRO in de afgelopen jaren heeft bereikt. Ons karwei is nog niet voltooid, en daarom betreur ik het dat dit moment nu komt. Maar in veranderende omstandigheden is het soms nodig de opstelling van een team te wijzigen. Dat respecteer ik, en daarom zijn wij overeengekomen dat ik mijn functie op 31 december van dit jaar zal neerleggen. Ik ga mij daarna oriënteren op mijn toekomst en wens ABN AMRO veel succes."

Mr. C.H.A. Collee (1952) startte zijn loopbaan bij de Amro Bank in 1980. Hij vervulde diverse functies in het Nederlandse kantorennet, voordat hij in 1992 werd benoemd tot regiodirecteur Zuid-Oost. Hij werd in 1996 benoemd tot Directeur-Generaal commerciële ontwikkeling. In die functie stond hij aan de basis van het multi-channel distributiemodel en de introductie van het internetbankieren. Hij werd benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO in 2000.

Zijn verantwoordelijkheden binnen de Raad van Bestuur omvatten de Business Unit (BU) Europa inclusief Antonveneta, de BU Private Clients en het Consumer Clients segment. Daarnaast is hij vice- voorzitter van de Executive Board van Capitalia. Deze taken worden per 31 december a.s. overgenomen door de huidige leden van de Raad van Bestuur.

Persvoorlichting: +31 (0)20 6288900
Investor Relations: +31(0)20 6287835


---- --